Home > Wat zijn goede alternatieven voor de spaarrekening?

Wat zijn goede alternatieven voor de spaarrekening?

Geschreven op 13 februari 2023 om 08:50 door Mario De Wilde

Veel mensen hebben het lange tijd geprobeerd, maar komen langzaamaan tot de conclusie dat de spaarrekening toch echt wel verleden tijd is. Wellicht niet helemaal, zeker niet nu de rentes een klein beetje stijgen. Maar dat je dikke winsten kon maken door een vette rente en lage inflatie? Dat lijkt voorgoed verleden tijd. Dit wil echter niet zeggen dat we al het geld maar op moeten maken. Er zijn namelijk alternatieven te bedenken om ervoor te zorgen dat jij wel altijd een appeltje voor de dorst hebt. Want als je dit niet hebt, loop je wel een groot risico. Wat ga je namelijk dan doen wanneer de auto stuk gaat of de wasmachine? Daarom een aantal alternatieven voor de spaarrekening!

Laat het groeien
Nu de spaarrentes superlaag zijn, groeit je geld niet meer wanneer het op een rekening staat. Sterker nog; het wordt alleen maar minder. Daarom zijn er andere mogelijkheden ontstaan, want zoals dat gaat speelt de markt daar altijd gunstig op in. Een goed alternatief is beleggen in aandelen. Dit is door de ontwikkelingen binnen de technologie voor iedereen toegankelijk geworden. Daarnaast is kopen maar ook verkopen zeer eenvoudig en snel te doen. Mocht je dus snel geld nodig hebben, dan zijn aandelen snel te verkopen en kun je het geld snel gebruiken.

Alternatief
Naast aandelen zien we de laatste jaren dat crypto ook in opkomst zijn. Dit is een vorm van investeren met iets meer risico, maar met vooral behoorlijk meer winst. Ga hierbij niet alleen voor de welbekende munten zoals Bitcoin en Ethereum maar kies ook eens voor Cardano en andere onbekendere varianten. Hier is vaak nog meer winst te halen en kun je dikke klappers maken. De Cardano koers staat momenteel gunstig wanneer je wilt instappen.  Wacht hier dan ook niet te lang mee en spreid je kansen door voor deze munt te kiezen. Kortom, ook anno nu is het nog steeds aan te raden een appeltje voor de dorst te hebben. Dit hoeft echter niet meer altijd in de vorm van de klassieke bankrekening. Er zijn andere mogelijkheden die wellicht een mooier resultaat opleveren maar toch ook snel liquide gemaakt kunnen worden wanneer de noodzaak daartoe is. Dus denk creatief en out of the box en investeer meer en spaar minder. Maar pas wel op; het risico is altijd aanwezig op een koersdaling, houd hier rekening mee!

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.