Home > Wat te doen tijdens Corona-uitbraak? Ontelbare mogelijkheden

Wat te doen tijdens Corona-uitbraak? Ontelbare mogelijkheden

Geschreven op 21 maart 2020 om 12:59 door Mario De Wilde

Veel mensen zitten op het moment thuis, en komen alleen nog naar buiten om boodschappen te doen of in de tuin een luchtje te scheppen. De uitbraak van het corona virus heeft een grote invloed op ons allemaal. Veel mensen werken vanuit huis, of werken op het moment helemaal niet meer. Scholen restaurant, cafés, sportscholen en restaurant blijven gesloten. We zitten dus voornamelijk thuis, wat kunnen we het beste doen?

Zorg goed voor jezelf
Het belangrijkste punt is dat je goed voor jezelf blijft zorgen in deze tijd. Eet gezond en doe thuis oefeningen. Als je naar de supermarkt gaat neem dan zeker fruit en verse groente mee! Het is niet de bedoeling dat je weerstand in deze tijden nog eens extra omlaag gaat. Ben je al wat ziekjes, of heb je andere aandoeningen laat dan iemand anders boodschappen voor je doen. Dit is veiliger voor zowel jezelf als voor de medemens.
Op YouTube kun je allemaal soorten work-outs vinden, of je nu op zoek bent naar iets van cardio, yoga of meditatie. Via YouTube zul je zeker vinden waar je naar op zoek bent en kan jij dus in beweging blijven of juist tot rust komen.

Ontspanning
Nu je veel thuis bent heb je extra tijd voor jezelf of voor je gezin. Ben je thuis met de familie speel dan nog eens gezellig een gezelschapsspel. Zit je alleen thuis dan is poker misschien iets voor jou. Poker is het populair kaart spel ter wereld dat je bij online casino’s zowel gratis als voor echt geld kan spelen. In deze Texas Hold’em gids lees je alles wat je moet weten over dit spel. Ben je niet zo van de spellen, lees dan eens een goed boek. Veel mensen hebben een lijst met boeken die ze nog graag willen lezen, daar zou je nu de tijd voor moeten hebben!

Leer een taal
Heb je altijd al een taal willen leren, of bijvoorbeeld je Engels willen verbeteren? Dit is je kans! Ook hier kan YouTube je te hulp schieten, er staat veel gratis en goede content op dit platform. Een andere manier van leren is via je telefoon, DuoLingo is een veelgebruikte (gratis) app. Mocht je het meteen professioneel willen aanpakken dan kan je wellicht gebruik maken van Rossetta Stone. Dit is een betaalde software maar je pakt een taal erg snel op!
Dit is niet alleen het perfecte moment om een taal te leren natuurlijk. Je kunt beter leren koken door op zoek te gaan naar leuke recepten die je nog nooit geprobeerd hebt. Maak je een buitenlandse keuken eigen, of probeer gerechten te maken uit allemaal internationale keukens. De huidige situatie is voor niemand een pretje, maar probeer je tijd goed te besteden. Zo heb je er later nog wat aan, en het is ook het beste voor je eigen mentale gezondheid!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.