Home > Wat is de beste periode om West-Vlaanderen te bezoeken?

Wat is de beste periode om West-Vlaanderen te bezoeken?

Geschreven op 13 december 2022 om 15:38 door Mario De Wilde

In West-Vlaanderen kun je een aantal bekende steden bezoeken, waar onder Brugge, Ieper, Blankenberge, Oostende, Kortrijk en Knokke-Heist. Door de ligging aan het water zou je misschien denken dat je deze steden het beste in de warmere maanden kunt bezoeken, maar niks is minder waar, West-Vlaanderen kan eigenlijk altijd!

Je verblijf in West-Vlaanderen

Om te beginnen is het handig om eens na te denken over waar je zou willen verblijven. De steden liggen allemaal relatief dicht bij elkaar, dus je kunt er het beste voor kiezen om een woning te huren met een centrale ligging. Voor een langer verblijf kun je bijvoorbeeld via Rentola op zoek gaan naar een appartement in Sluis of Oostburg, zodat je vanuit daar gemakkelijk de andere steden kunt bezoeken. Met de auto doe je er bijvoorbeeld nog geen half uur over om van Oostburg in Knokke-Heist te komen. Een woning huren voor een langere tijd is vaak veel goedkoper dan een hotel of een andere accommodatie. In België is het openbaar vervoer ook heel goed geregeld, dus zelfs als je geen auto hebt kan dit een heel goed alternatief zijn.

Josepgh Thale, Canva.com

Oostende

Ondanks dat Oostende een strand heeft, kun je er ook heel goed terecht in de koudere maanden. In de winter zijn de straten prachtig versierd voor de donkere dagen en natuurlijk kun je er ook dan nog steeds uitstekend winkelen. Er is zelfs een schaatsbaan in het park en er worden meerdere kerstmarkten georganiseerd. Zo lang het niet regent kun je het strand ook nog prima gebruiken om een lange wandeling te maken.

SL_Photography, Canva.com

Brugge

Ook Brugge kan het hele jaar door bezocht worden. In de zomer maak je er een mooie boottocht over de grachten, waar je een groot deel van de stad kunt bewonderen en tegelijkertijd ook wat over de geschiedenis kunt leren. De grote markt is in de zomermaanden een heel groot terras, maar in de winter wordt het ook hier omgetoverd tot een kerstmarkt. Je kunt de hele stad te voet verkennen, dus het liefst bezoek je de stad wel op een moment dat het droog is. Verder zijn dat de enige vereisten, want verder is Brugge altijd een goede bestemming!

dimitrisvetsikas1989, Canva.com

Knokke-Heist

Van alle plekken in West-Vlaanderen staat Knokke-Heist misschien wel het meest bekend om het strand, maar ook hier betekent het niet dat je de stad alleen kunt bezoeken op mooie dagen. Onder kenners staat de plek bekend als een walhalla voor iedereen die van eten houdt, er zijn namelijk maar liefst 5 Michelinsterren, verdeeld over 4 verschillende restaurants.

De beste tijd om West-Vlaanderen te bezoeken

Wat voor jou de beste tijd is om deze regio te bezoeken, hangt dus helemaal af van je voorkeuren. Alle steden hebben in de zomer gelegenheid om naar het strand te gaan, maar ook in de wintermaanden hoef je je er niet te vervelen. Mocht je dus eens de kans krijgen om een bezoekje te brengen, laat je dan vooral niet tegenhouden door de weersomstandigheden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.