Home > Wat doet West-Vlaanderen om binnenshuis mobiliteit te verzekeren voor senioren?

Wat doet West-Vlaanderen om binnenshuis mobiliteit te verzekeren voor senioren?

Geschreven op 3 maart 2022 om 09:55 door Mario De Wilde

Mobiliteit voor senioren betekent veel. Het betekent dat ze langer thuis kunnen blijven wonen en dat heeft vaak de voorkeur voor senioren. In dit artikel vind je dan ook hoe binnenshuis mobiliteit wordt verzekerd in West-Vlaanderen. Ook vind je handige informatie, zoals de kosten van een traplift.

Wat houdt mobiliteit voor senioren in?
Zoals eerder al vermeld, is de mobiliteit voor senioren zeer belangrijk. Veel senioren hechten waarde aan beweging en activiteit. Dit wordt op latere leeftijd wel lastiger, denk bijvoorbeeld aan traplopen of een stukje wandelen. Het is niet erg als sommige activiteiten lastiger worden om uit te voeren, maar zolang je blijft oefenen en blijft bewegen is de mobiliteit beter dan wanneer er niet meer bewogen wordt.

Wat kunt u aanschaffen om de mobiliteit te verbeteren?
In West-Vlaanderen wordt er al veel gedaan om de mobiliteit makkelijker te maken. Er zijn dan ook een aantal hulpmiddelen als het gaat om mobiliteit. Hier zijn er een paar op een rijtje gezet:

Een drempelhulp. Hiermee kunt u de drempels gelijk maken met de vloer en is het makkelijker om de drempels over te stappen.

Een wandelstok. Dit biedt een extra steun tijdens het wandelen.

Een rollator. Wanneer u niet goed te been bent is dit goed om over na te denken. Er zijn binnen en buiten rollators, dus het is slim om hierover na te denken voor u er een aanschaft.

Wanneer u niet zo goed weet wat het beste van pas komt, is er altijd de mogelijkheid om een afspraak te maken met een ergotherapeut. De therapeut kan dan kijken hoe uw mobiliteit verbeterd kan worden.

Een aantal tips voor meer mobiliteit
Wanneer u wilt zorgen voor meer mobiliteit, zijn er een aantal mogelijkheden. Hier zijn een paar handige tips vermeld die kunnen helpen met het verbeteren van de mobiliteit:

Probeer elke dag te bewegen. Dit hoeft niet veel te zijn, maar elk beetje helpt.

West-Vlaanderen kijkt al veel naar het alternatieve vervoer. Autorijden wordt met het ouder worden moeilijker. De zorgverlener kijkt dan ook naar een goed alternatief.

Het is goed om de zekerheid te vergroten. Wanneer dit wordt gedaan, is het ook makkelijker om bepaalde handelingen uit te voeren.

  • Een traplift. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat u de trap niet meer op komt. Het is dan ook een aanrader om eens te kijken naar trapliften. Hier wordt er goed advies gegeven over welke het beste bij u past.

Kortom doet West-Vlaanderen al veel om binnenshuis mobiliteit voor senioren te verzekeren. Er zijn veel hulpmiddelen te vinden en het is geen probleem om advies te vragen aan een professional.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.