Home > Wat dacht je van deze Valentijntip? Schenk jezelf of je geliefde een Rueda-wijntje

Wat dacht je van deze Valentijntip? Schenk jezelf of je geliefde een Rueda-wijntje

Geschreven op 9 februari 2024 om 06:44 door Mario De Wilde

Valentijnsdag, de dag van kaartjes sturen en liefdesverklaringen. Van knuffelen en kussen. Van hartjes en rood. Heel veel rood! Maar het begon ooit met de heilige Sint-Valentijn die in het geniep soldaten met hun liefjes trouwde. Intussen is het op zoek gaan naar dat ultieme cadeautje of idee waar je jezelf onsterfelijk meer maakt. Hoeveel koppels bewaren er immers niet hun allereerste gekregen Valentijntje? Wij publiceren tot en met dinsdag 13 februari dagelijks een mega stoer/heerlijk romantisch Valentijnscadeautje zowel voor hem als voor haar. Vandaag wordt het…..

Schenk jezelf of je geliefde een Rueda-wijntje in

Rueda, je zegt roe-ee-daa, is de vrolijke naam van de witte wijn uit de D.O. Rueda, het gebied dat naar het Spaanse dorp Rueda is genoemd. Een drankje op het terras, afspreken met een collega op het werk, je geliefde eens verrassen, wijn bij de vis? Met een tintelfrisse Rueda Verdejo zit je zorgeloos goed. Door zijn sappige, fruitige smaak is het altijd genieten. Met of zonder iets te eten erbij. Logisch dat Rueda zo populair is. Verdejo is dé druif van Rueda. Hij is er geboren en getogen en geeft juist op deze Spaanse plek de allerbeste druiven voor de lekkerste witte wijn. Er bestaan meer Verdejo’s, maar de ware Rueda Verdejo herken je aan het label achter op de fles.

Rueda is een begrip. In Spanje en in de rest van de wereld. In Nederland is hij zelfs de populairste witte zomerwijn. Waarom? Omdat hij geweldig smaakt, maar geen herrie maakt. Nauwelijks aandacht vraagt. Hij is er gewoon gezellig bij. Nou ja, gewoon… Als witte wijn ben je natuurlijk niet zomaar wereldwijd een begrip. Daar gaat het nodige aan vooraf. De ingrediënten daarvoor zijn de herkomst, het klimaat, het druivenras en de wijnboer. En dat allemaal in de juiste mix.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.