Home > Warmste week plus vrij podium @SAM in Sint-Aloyisiuscollege Menen

Warmste week plus vrij podium @SAM in Sint-Aloyisiuscollege Menen

Geschreven op 4 februari 2021 om 19:01 door Mario De Wilde

In Mensen zit men niet stil. Althans, in de scholengemeenschap niet. De werkgroep ‘socio-cultuur’ van het presidium van het Sint-Aloyisiuscollege Menen organiseert samen met de werkgroep ‘natuur’ in de week van 01/02 een Warmste Week. Omdat er geen lessen waren tijdens de ‘echte’ warmste week, besloten we om het nu te doen. Want ook wij willen ons steentje bijdragen aan een betere wereld.
Er wordt van alles georganiseerd. Er staat een tentje op de speelplaats, waar allerlei dingen worden ingezameld: kleren, schoenen, sokken, speelgoed, smartphones en powerbanks. Dit materiaal bezorgen we achteraf aan enkele goede doelen: Collect4people, Televestière, Ikgeefeensok en Huis van het Kind. Ook de opbrengst van de warmste chocomelk en de rostjes uit de rostjespot gaan naar het goede doel. Vanuit de schrijf-ze-vrij-actie van Amnesty International schrijven we op donderdag en vrijdag brieven tegen onrecht.
Daarnaast kunnen leerlingen nog warme boodschappen schrijven aan medeleerlingen om ook hen een hart onder de riem te steken. Tijdens elke middagpauze houden we ‘de warmste radio’, waar plaatjes aangevraagd kunnen worden om iemand te bedanken. Op die manier willen we iedereen op school én daarbuiten wat warmte geven, alvorens we de ‘afkoelingsweek’ (week van afstandsonderwijs) ingaan. Vandaag donderdag en morgen vrijdag vindt ook het jaarlijks vrij podium plaats: niet 2 keer in onze warme aula voor een groot publiek, wel op de overdekte speelplaats (met heel veel ventilatie dus) met enkel de leerlingen per jaar (6 keer dus), op voldoende afstand van elkaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.