Home > Warme William soepte en babbelde gisteren op het Pelderijn-plein van Sint-Joris

Warme William soepte en babbelde gisteren op het Pelderijn-plein van Sint-Joris

Geschreven op 18 december 2021 om 14:49 door Mario De Wilde

“Oe ist?” – “Goed..” en verder gaat het gesprek meestal niet meer. Maak jij echt tijd om te luisteren naar iemand wanneer je hen vraagt “oe ist”? Antwoord je zelf ook altijd dat het goed gaat, ook als dat eigenlijk niet zo is?
Eén op de twee jongeren heeft zich de afgelopen twee jaar niet goed in zijn vel gevoeld. Onderzoek toont aan dat praten helpt om je terug beter te voelen. Maar dat kan je pas doen als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Als je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Iemand die je dat gevoel geeft is een Warme William. Een Warme William luistert écht naar je.

“Verschillende diensten van gemeentebestuur Beernem sloegen de handen in elkaar om acties te ondernemen omtrent verbinding, ontmoeting en coronaproof samenzijn. De introductie van de Warme William-bank gekoppeld aan een bedeling van ‘Soep met Babbeltjes’ is een van de eerste stappen in de verwezenlijking van een groter project, want zeg nu zelf, ‘Soep met Babbeltjes’ brengt mensen samen aan het praten” , zegt schepen van Volksgezondheid Vicky Reynaert. “Dit sociaal concept stelt het belang van praten met elkaar centraal. Praten over het weer of het nieuws maar ook bij het doormaken van een moeilijke periode, bijvoorbeeld tijdens een ziekteproces. Praten of een luisterend oor aanbieden is de sleutel tot contact, iets wat we als mensen allemaal nodig hebben. Ook in deze coronatijden.”

“We hopen vanuit gemeentebestuur Beernem dat de Warme William-bank hierbij helpt en jong en oud uitnodigt om met elkaar te praten over leuke, maar ook over moeilijke onderwerpen. Zo kan iedereen die het wil een Warme William zijn voor iemand anders door te luisteren naar zijn of haar problemen” zegt schepen van jeugd Ruben Strobbe. De actie ‘Warme William soept en babbelt’ vond afgelopen vrijdag plaats op het Pelderijn-plein te Sint-Joris. Mensen die hun kinderen kwamen afhalen aan de school en voorbijgangers kregen een tasje soep mee in een afsluitbare beker en draagtas. De Warme William-bank verhuist begin volgend jaar naar Oostveld.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.