Home > Warme William present tijdens Week van de Veerkracht bij RHIZO College Zwevegem

Warme William present tijdens Week van de Veerkracht bij RHIZO College Zwevegem

Geschreven op 25 februari 2022 om 08:36 door Mario De Wilde

Week van de veerkracht bij RHIZO College Zwevegem
Het RHIZO College Zwevegem ziet zijn leerlingen graag als gelukkige en stressvrije jongeren. Sommigen ervaren echter spanningen waarbij verschillende factoren een rol kunnen spelen : schooltaken, de beste willen zijn, pestgedrag, spanning in de vrije tijd, moeite hebben om vrienden te maken, media, thuissituatie… Tijdens de week van de veerkracht zet het hele schoolteam zich in om mentaal welbevinden centraal te zetten. De week van de veerkracht vindt al voor de vierde keer plaats.

‘Het is een week waar we extra aandacht besteden aan ontspanning, verbinding met elkaar, welbevinden, aantonen dat jongeren terecht kunnen bij ons op school als zij met iets zitten…, maar het spreekt voor zich dat we het hele jaar aandacht besteden aan het welbevinden van jongeren’, zeggen Evelien Thomas en Janny Coopman, beiden directeur van het RHIZO College Zwevegem. De hele week zijn er verschillende activiteiten op school om jongeren te laten ontspannen (Highland Games, Homo Universalis, ochtendgymnastiek…) en om stil te staan bij het thema mentaal welbevinden zoals een veerkrachtige wandeling en gesprekken rond het thema mentaal welbevinden. Op woensdag werd gratis soep uitgedeeld aan de leerlingen onder de noemer ‘Soep met babbeltjes’. Acht Sidekick Sams staan paraat voor jongeren die het moeilijk hebben of gewoon even een babbel willen. Niet alleen tijdens de week van de veerkracht, maar door het hele jaar heen.

Ook de enige echte Warme William was van de partij! Hij wil jongeren aanmoedigen om een Warme William te zijn voor anderen, maar geeft ook de duidelijke boodschap aan jongeren dat ook zij ergens terecht kunnen als zij dat willen.
Ook dit jaar kon het RHIZO College Zwevegem rekenen op de hulp van Warme gemeente Zwevegem (een initiatief van gemeente Zwevegem, Huis van het Kind Zwevegem en tal van lokale en regionale partners).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.