Home > Warm onthaal en rondrit voor 270 nieuwe inwoners in Roeselare

Warm onthaal en rondrit voor 270 nieuwe inwoners in Roeselare

Geschreven op 20 september 2021 om 17:40 door Mario De Wilde

De traditionele ontvangst van nieuwe inwoners op het stadhuis is niet langer mogelijk en door COVID werd er anderhalf jaar lang geen onthaal georganiseerd. Maar stad Roeselare nam afgelopen weekeinde de draad terug op en verwelkomde de nieuwe inwoners die zich de afgelopen maanden in Roeselare vestigden met een warm onthaal in TRAX.

Nieuwe formule onthaal nieuwe inwoners
Stad Roeselare organiseerde drie keer per jaar een onthaal voor de nieuwe inwoners #VANRSL. Na een ontvangst in het stadhuis werd met een bus een rondrit gemaakt door Groot-Roeselare met wat uitleg bij de sites langs het parcours. Van februari 2020 tot nu kon dit niet georganiseerd worden. Niet alleen corona stak een stok in de wielen, ook het stadhuis als onthaallocatie is niet meer beschikbaar.

Na anderhalf jaar pakt stad Roeselare uit met een alternatief en wel voor alle nieuwe inwoners die tussen februari 2020 en juli 2021 in Roeselare zijn komen wonen. We mogen 270 nieuwe inwoners verwelkomen in TRAX. De mensen worden persoonlijk begroet door burgemeester en schepenen en na een verwelkomingsmoment is er tijd voor een babbel bij een glaasje en een hapje.

“Het onthaal met nieuwe Roeselarenaars ligt ons nauw aan het hart. Het geeft ons de kans om met hen een babbeltje te slaan en te luisteren naar hun verhaal. We willen dat de nieuwe inwoners zich thuis voelen en weten dat de stadsdiensten open staan voor hun vragen en suggesties. En we zien dat de inwoners zo’n persoonlijk, warm onthaal appreciëren. Bovenal zetten we hiermee ook in op een zorgzame stad waar iedereen zich welkom mag voelen”, aldus burgemeester Kris Declercq
Iedereen #VANRSL
Bij inschrijving bij Burgerzaken in De Munt, ontvangen nieuwe inwoners een welkomstpakket. Daarin wordt praktische info aangeboden: stratenplan, ophaalkalender, programmabrochures, infogids Wegwijzer #VANRSL, ….. Sedert kort is dat een totebag met opdruk IEDEREEN #VANRSL. Het onthaal van een nieuwe inwoner, zowel via het pakket als via de onthaalvoormiddag is een onderdeel van het grote samenlevingsplan dat Roeselare heeft met alle inwoners.

Foto met dank aan Jos Bogaerts

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.