Home > Waregemse paardenverenigingen organiseren BK 4-jarigen eventing

Waregemse paardenverenigingen organiseren BK 4-jarigen eventing

Geschreven op 22 september 2020 om 08:16 door Mario De Wilde

Het zijn nog steeds bijzondere tijden door de Covid-19 pandemie en de Waregemse paardenliefhebbers zagen al meerdere mooie evenementen geannuleerd. Dit jaar geen Waregem Koerse, geen Dressuur Waregem, Military Anzegem of L’Equino en ook minder activiteiten dan voorzien op Sport Vlaanderen Waregem. Maar er is toch goed nieuws! De vele verschillende paardenverenigingen slaan de handen in elkaar en organiseren samen het Belgisch Kampioenschap 4-jarige eventingpaarden. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt op het Sport Vlaanderen domein in Waregem het kampioenschap plaats, samen met een nationale eventingwedstrijd. De winnaar van het BK wint onder meer een dek van de eventinghengst H-Ekwador (Heraldik xx x Corofino I), de eventingtoekomst wordt zo verzekerd!

Deze wedstrijd komt er dankzij de vruchtbare samenwerking tussen enkele Waregemse verenigingen. Zo zorgen Stad Waregem, Rijvereniging De Gaverbeek, Waregem Draaft, de Koninklijke Waregemse Koersvereniging, L’Equino, Jumping Waregem en Sport Vlaanderen voor logistieke medewerking, materiaal, het stallencomplex, wedstrijdmateriaal, hindernissen… Sport Vlaanderen Waregem stelt de nieuwe pistes en volledig nieuwe waterpartij ter beschikking, de koersverenigingen zorgen er voor dat de Waregemse galopbaan vrij is. Kortom, een mooi verhaal van samenwerkingen!

Deze organisatie is enkel mogelijk dankzij deze vele verenigingen en hun medewerkers en vrijwilligers die zich belangeloos inzetten.  Ook Paardensport Vlaanderen steunt deze mooie organisatie financieel. De eventuele opbrengsten van deze wedstrijd gaan voor 100% terug naar de Waregemse paardensport.

De COVID-19 maatregelen zullen strikt worden opgevolgd en de vele verenigingen zorgen samen voor een geslaagde wedstrijd op Waregemse bodem. Op naar een topweekend!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.