Home > Waregemse Gordel organiseert opnieuw (de 19de) Sneukeltocht

Waregemse Gordel organiseert opnieuw (de 19de) Sneukeltocht

Geschreven op 26 maart 2024 om 08:29 door Mario De Wilde

Op zaterdag 27 april organiseert vzw Waregemse Gordel een sneukeltocht. “Dit initiatief is er gekomen omdat we als bestuur vaak de vraag kregen wanneer de gordel, zoals die 18 keer doorgegaan is, zou terugkomen. Enkele maanden geleden werd de beslissing genomen om de gordel definitief te begraven, maar dat de vzw wél kleinere activiteiten zou organiseren.” aldus voorzitter Rik Verhaeghe. Na onder meer een quiz en een ontbijtbuffet, werd dit maal gekozen om een sneukeltocht in te richten. Hiermee wordt getracht om het gordelgevoel terug op te wekken.

Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 6 km door het centrum van Waregem of een fietstocht van 25 km die het uiteraard iets ruimer ziet. Er wordt een maximum van 300 deelnemers toegelaten, die allen vertrekken tussen 17 en 18 uur in het oc Gaverke. Onderweg wordt 4x gestopt voor een aantal lekkere sneukels. Voor de kinderen wordt dikwijls een aangepaste sneukel voorzien.

“Zoals voor al onze activiteiten proberen we de deelnameprijs democratisch te houden. Voor 15 euro per persoon vanaf 11 jaar krijg je 6 sneukels, waaronder een puntzak frieten met snack als afsluiter. Kinderen tussen 4 en 10 jaar betalen 8 euro en wie jonger is dan 3 mag gratis deelnemen.” Inschrijven kan enkel online via www.waregemsegordel.be/sneukeltocht en dit tot 20 april, tenzij de voorinschrijvingen vroeger afgesloten worden als het maximum deelnemersaantal (300) bereikt is.

Kinderen kunnen tijdens de wandeling op zoek naar de cijfercode om de koffer van Gorbie te openen. Wie de code kan kraken, ontvangt een leuke prijs.
Maar ook de volwassen deelnemers hoeven niet met lege handen naar huis: iedere sportieveling ontvangt een goodiebag van AD Delhaize Waregem. Ook maakt iedere volwassene kans op een prijs tijdens de tombola om 19.30 en 21 uur in het oc.

De opbrengst van iedere activiteit van de vzw wordt telkens aan het goede doel geschonken. De opbrengst van de sneukeltocht gaat naar Project Gatsibo (Rwanda): uitwisseling van medische en technische kennis tussen de ziekenhuizen in Ngarama en Kiziguro en het OLV van Lourdes Ziekenhuis in Waregem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.