Home > Waregemse fotograaf Pascale Vandewalle wint prestigieuze prijs in Frankrijk

Waregemse fotograaf Pascale Vandewalle wint prestigieuze prijs in Frankrijk

Geschreven op 6 juni 2023 om 11:47 door Mario De Wilde

Als fotografe en kunstenaar kwam Pascale Vandewalle uit Waregem reeds regelmatig in de pers met bijzonder fotoprojecten, nationale en internationale tentoonstelling en internationale fotografie-awards (zoals National Geographic, Worldwide Spider Award, Qualified European photographer .. ). Maar daar is nu een nog meer bijzondere prijs aan toegevoegd. Voor een fotowedstrijd van de Franse La Poste, waar regelmatig een collectors-serie uitgeven wordt, was het thema deze keer de Mont Ventoux. En ja, een van de foto’s van de West-Vlaamse werd verkozen om nu als officiële postzegel gedrukt en verkocht te worden. Pascale Vandewalle: “Van alle fotowedstrijden waar ik tot de Winner’s Circle behoorde, is dit misschien niet de meest prestigieuze, maar toch wel de meest originele. Het is een foto geworden van Brantes, één van de meest charmante ‘hangende dorpjes’ uit de Provence, gelegen in de wondermooie vallei van de Toulourenc, en vanwaar er een prachtig zicht is op de Noord flank van de Mont Ventoux, de iconische berg van de Provence.”

Ook voor heel veel Belgen heeft de Mont Ventoux een bijzondere betekenis, met veel mooie verhalen, belevenissen, uitdagingen, herinneringen of vooruitzichten. Vanaf 26 juni, zullen alle Franse vakantiegangers een postkaartje naar huis kunnen sturen met de postzegel van de West-Vlaamse Pascale Vandewalle erop.

Fotocredit: Pascale Vandewalle: een foto van twee maanden geleden in de wondermooie Himalaya, Pascale tussen monniken van een tempel in Ladakk.

 

 

1 reactie

Raes
Geschreven op 2023-06-08 13:23:04
Geachte, ik vind de foto niet waarheidsgetrouw. Waarschijnlijk bewerkt met fotoschop. Duidelijk te zien onnatuurlijk kleur mont ventoux tov van natuurlijk groen van dorp De berg is precies een besneeuwde berg in Zwitserland. Spijtig De overgang van bos naar de witte keien en de toren boven is niet te zien. Hoogachtend

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.