Home > Waregemse bib lanceert Taalpunt Jeugd op Dag van de Geletterdheid

Waregemse bib lanceert Taalpunt Jeugd op Dag van de Geletterdheid

Geschreven op 8 september 2023 om 06:45 door Mario De Wilde

Sinds deze week kan je terecht in het gloednieuwe Taalpunt Jeugd in de bibliotheek van Waregem. In dat punt vind je boeken en materialen om Nederlands te leren of om de taal verder te oefenen, specifiek voor kinderen en jongeren tot 12 jaar. Met de lancering ervan viert de bib ook meteen de Internationale Dag van de Geletterdheid.

Het Taalpunt Jeugd is er voor kinderen tot 12 jaar die anders- of meertalig zijn of die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld een leesstoornis. De boeken en materialen zijn een handig hulpmiddel bij het onder de knie krijgen van het Nederlands. Ook volwassenen die kinderen begeleiden en ondersteunen in hun taalontwikkeling kunnen deze collectie raadplegen. In de collectie kan je (beeld)woordenboeken, muziekboeken, leesboeken, prentenboeken, strips en taalspelletjes lenen.

Je kan het Taalpunt Jeugd terugvinden in de jeugdafdeling van de bibliotheek. Ben je ouder dan 12 jaar of ben je op zoek naar een hoger niveau? Dan kan je nog steeds in ons Taalpunt voor volwassenen terecht.

Hou het duidelijk
De lancering van het nieuwe Taalpunt Jeugd valt niet toevallig in de eerste week van september. We vierden afgelopen week de Week van de Geletterdheid en op vrijdag 8 september de Internationale Dag van de Geletterdheid. Het thema van dit jaar? “Hou het duidelijk!” Daarmee vragen we extra aandacht voor de laaggeletterden in Vlaanderen en roepen we iedereen op om duidelijk te communiceren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.