Home > Waregem viert 50-jarige Jeugdboekenmaand mogelijk met Kip Van Troje

Waregem viert 50-jarige Jeugdboekenmaand mogelijk met Kip Van Troje

Geschreven op 16 februari 2021 om 10:25 door Mario De Wilde

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand vijftig jaar. Reden genoeg voor de bibliotheek om een feestje te bouwen in maart. Eigenlijk zullen er zelfs 110 feestjes gehouden worden, want zoveel klassen schreven zich in voor een feestpakket van de bib. ‘Lezen is een feest!’: onder die noemer vieren we een maand lang! Omdat er dit jaar geen auteurslezingen in de bib kunnen doorgaan, zorgt de bib voor feestpakketten. Leerkrachten van het kleuteronderwijs en lager onderwijs konden zich inschrijven voor een pakket dat ze vanaf vandaag kunnen afhalen.

Naast enkele feestmaterialen, boeken en wat lekkers, zit er ook een boekje boordevol opdrachten in. Met het resultaat van al die creativiteit maakt elke klas kans op een mooie prijs. Klassen van het derde en vierde leerjaar en kleuterklassen maken kans op een boekenpakket ter waarde van 150 euro voor in de klas. Het eerste en tweede leerjaar kan een auteurslezing van illustrator Joris Thys winnen. Een lezing van auteur Danny De Vos is dan weer de prijs voor het vijfde en zesde leerjaar. Beide auteurs zullen de winnende klassen met een bezoek vereren eind dit schooljaar.

Onder voorbehoud: voorstelling Kip van Troje

Uiteraard is het nu nog koffiedikkijken wanneer de coronamaatregelen versoepeld zullen worden. Toch hebben we al een voorstelling gepland die perfect aansluit bij het feestelijke thema. Op woensdag 24 maart brengt Kip van Troje FeestNeus, een feestelijke voorstelling met humor, spanning en heel veel interactie. Een streekverhaal met serpentines, confetti van poëzie, slingers en swingers in woordspel en filosofische doordenkers, een fantastische fabel met kers op de taart en livemuziek met toeters, bellen en meerrrrrr.

FeestNeus is bedoeld voor kinderen van zes tot twaalf jaar en hun familie. De voorstelling vindt plaats van 14.00u. tot 15.15u. in de BibBox. Tickets kosten 3 euro per persoon en zullen te koop zijn in de bib. De verkoop gaat pas van start wanneer het zeker is dat de voorstelling kan doorgaan. De bib zal hierover communiceren via de website en sociale media.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.