Home > Waregem telt al 43 ingeschreven initiatieven voor ‘Dag van de Buren’ op vrijdag 27 mei

Waregem telt al 43 ingeschreven initiatieven voor ‘Dag van de Buren’ op vrijdag 27 mei

Geschreven op 16 mei 2022 om 12:22 door Mario De Wilde

De internationale Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem elk jaar veel succes kent. Niet in het minst dankzij de feestcheque die in onze stad aangevraagd kan worden.

Ieder jaar tellen ze bijna 60 gezellige samenkomsten in de periode rond de Dag van de Buren, die dit jaar op vrijdag 27 mei valt. Dit jaar zijn er al 43 buurten ingeschreven en dat aantal zal dus nog oplopen. Het is een duidelijk bewijs dat onze inwoners goed overeenkomen met hun buren en dat iedereen er weer naar snakt om gezellig samen te komen. Om de initiatieven voor Dag van de Buren te ondersteunen, biedt het stadsbestuur ook een gratis promopakket aan. Daarin zitten onder meer feestvlaggen, vuilniszakken, servetten, krijt, herbruikbare tassen, bekers en placemats. Op die manier zal elke buurt er nog iets feestelijker uitzien.

Feestcheques
Om de sociale samenhang en het buurtgevoel in Waregem nog meer te versterken, heeft het stadsbestuur overigens al lang een financieel reglement uitgewerkt. Onder de noemer ‘feestcheques’ is het de bedoeling om niet-commerciële activiteiten en initiatieven die ontmoeting bevorderen te ondersteunen. Als er aan de voorwaarden voldaan wordt, betalen we een feestcheque uit van 150 euro, onder de vorm van zes Waregembonnen van 25 euro. We tellen dit jaar al 55 feestcheques, waarvan 31 voor Dag van de Buren. Er wordt één feestcheque per buurt per jaar goedgekeurd. Dit steuntje in de rug van het stadsbestuur geeft de organiserende inwoners de kans om hun gezellige buurtavond nog een extra tintje te geven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.