Home > Waregem Tekent ‘vanuit uw kot’ zorgt voor een digitaal alternatief

Waregem Tekent ‘vanuit uw kot’ zorgt voor een digitaal alternatief

Geschreven op 16 april 2020 om 15:48 door Mario De Wilde

De cultuurdienst van de stad Waregem, Be-Part en Mooss vzw slaan de handen elkaar! Het festival Waregem Tekent op 19 april kan naar aanleiding van de preventieve maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 helaas niet doorgaan, maar indien jullie niet naar ons kunnen komen, komen wij naar jullie! Ontdek online tal van leuke & originele tekentips voor jong en oud, die je zomaar vanuit je kot kan uitproberen.
Opdrachtenboekje voor thuis

Mooss vzw en Be-Part creëerden een opdrachtenboekje met opdrachten die je thuis kan maken, samen met het hele gezin! De opdrachten zijn geïnspireerd door het werk van Robbert&Frank Frank&Robbert en door hun tentoonstelling Breadcrumbs. Voor wie de expo graag nog in het echt wil kunnen bewonderen hebben we goed nieuws: de tentoonstelling wordt verlengd! De exacte einddatum van de expo wordt nog aangekondigd. Download jouw exemplaar via de website
Tekentips van Waregem Tekent!

De cultuurdienst van de stad Waregem en Be-Part delen graag ook enkele tekentips waarmee jullie thuis eenvoudig aan de slag kunnen. Hieronder vinden jullie alvast een selectie. Hou de evenementenpagina van Waregem Tekent – vanuit uw kot in de gaten voor meer tekenplezier!

TIP 1: Smos er eens op los

Maak één of meerdere inkt- of verfvlekken op een blad papier. Wat zou deze inktvlek kunnen zijn? Is het een wolk? Of is het een grote suikerspin op de kermis? Of een dik, zacht kussen in het grootste bed ter wereld? Laat je fantasie de vrije loop en teken het verhaal rond de vlek.

Bron: @saatchness

TIP 2: creatief met wc rolletjes

1. Neem een paar wc-rolletjes
2. Knip ze uit in leuke vormen zoals je op de foto kan zien
3. Geef ze mooie kleuren

©Eva Mouton

TIP 3: Tekenen met natuur

In tijden van corona is onze tuin een tekenatelier! Zoek allerlei kleine blaadjes, grassprietjes, takjes, bloemetjes en daag elkaar uit om een dier te tekenen – enkel en alleen met dingen die je in de tuin vindt.

Spaar ook Uitpaspunten met je werk.
Spaar een punt met je Uitpas! Post jouw creatie/tekening op Facebook en gebruik #WaregemTekent. Stuur je Uitpasnummer in een privébericht naar Uit in Waregem (www.facebook.com/uitinwaregem) en wij zorgen voor een Uitpaspunt

Beeldverhaal

Mensen zijn gewoontedieren. Door de huidige maatregelen die genomen werden om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan moesten we veel van onze gewoonten achterwege laten. Robbert&Frank Frank&Robbert creëerden een klein beeldverhaal over de nieuwe gewoonten die we ons nu hebben aangemeten. We zien afgezonderde figuren die telefoongesprekken voeren via Skype, besmetting bestrijden in de supermarkt,… De tekeningen werden uitgevoerd in dezelfde stijl als de kleitabletten die te zien zijn in de expo ‘BREADCRUMBS’ te Be-Part.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.