Home > Waregem schenkt 100.000 euro steun aan diverse verenigingen

Waregem schenkt 100.000 euro steun aan diverse verenigingen

Geschreven op 18 maart 2021 om 12:30 door Mario De Wilde

De gemeenteraad keurde begin maart het principe goed om Waregemse verenigingen extra te ondersteunen in deze coronatijden. Het gaat om 100 000 euro voor sport-, cultuur- en jeugdverenigingen die lid zijn van een erkende stedelijke adviesraad. Voor elke koepel is er 33 333 euro voorzien. De manier van verdeling gebeurt in samenspraak met de betrokken stedelijke adviesraden. Het bedrag van 100 000 euro is een tweede steunpakket van de stad voor de verenigingen, na de 250 000 euro die er in 2020 al was tijdens de eerste lockdown.

De socio-culturele verenigingen krijgen een heropstartpremie. Het geld wordt verdeeld onder alle erkende socio-culturele verenigingen. Elke vereniging ontvangt een procentueel deel van het totaalbedrag, naar verhouding verdeeld over alle verenigingen.
De Waregemse socio-culturele sector is heel tevreden met de heropstartpremie. Koen Van Marcke bevestigt: “Deze heropstartpremie is zeker heel welkom voor onze vereniging.  Wij zijn al heel creatief geweest tijdens de voorbije periode om ondanks de lockdown onze leden te blijven bereiken en plannen te smeden voor de toekomst. Deze premie zal zeker kunnen gebruikt worden ter ondersteuning van ons eerstvolgend optreden als corona het weer zal toelaten.” (KMV De Leiezonen Desselgem)

Het aandeel voor sport wordt verdeeld onder alle aangesloten competitieclubs. Zij lijden immers het meeste verlies door de pandemie.
Het bestuur van Damesvolley Waregem geeft aan dat inderdaad de vaste kosten van competitieclubs in coronatijden financieel een harde dobber zijn: “Wij zijn enorm blij met de (bijkomende) financiële en andere steun van de stad in deze moeilijke tijden. We proberen de werking van de club immers door te laten lopen, voor zover de coronamaatregelen dit toelaten, maar dat brengt uiteraard kosten met zich mee, naast de vaste kosten die sowieso doorlopen.” (bestuur van Damesvolley Waregem)

Voor de jeugdverenigingen gebeurt de verdeling op basis van een gemiddeld bedrag dat is berekend over de drie afgelopen werkjaren.
Speelpleinverantwoordelijke Phoebe Allaert ziet de steun graag komen: “De coronasteun van de stad is zeer welkom. Met de vorige coronasubsidie konden we met plezier nieuw spelmateriaal, een zwembad en waterglijbaan kopen voor onze speelpleinwerking tijdens zonnige zomerdagen. Maar eigenlijk willen we ook een spaarpotje aanleggen voor toekomstige speelkansen voor onze kinderen in de Speeldooze. We kunnen het goed gebruiken voor onze tienerwerking, die er nieuw komt deze zomer. ” (De Speeldooze Sint-Eloois-Vijve)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.