Home > Waregem herdenkt haar inwoners tijdens diverse Reveil-evenementen

Waregem herdenkt haar inwoners tijdens diverse Reveil-evenementen

Geschreven op 11 oktober 2023 om 09:01 door Mario De Wilde

In aanloop naar 1 november maakt het stadsbestuur van Waregem onderwerpen als rouw en afscheid bespreekbaar. Door deze fragiele thema’s niet uit de weg te gaan, moedigen ze de eigen inwoners aan om de weg naar elkaar te vinden. Dat kan op velerlei manieren gebeuren. Hieronder alvast een overzicht:

-De Grote Oversteek | vrijdag 20 oktober | 19.00u. – 22.00u. | stadionvijvers Regenboogpark
Op vrijdagavond 20 oktober laten we tijdens De Grote Oversteek drijvende lantaarns te water op de stadionvijvers in het Regenboogpark. Dit als eerbetoon aan alle overleden dierbaren. In een sfeervol kader met live muziek van de stedelijke kunstacademie kan elke bezoeker een boodschap schrijven op de kaarsjes. Gratis toegang.

-Tot Onze Grote Spijt (Johan Terryn) | vrijdag 20 oktober | 20.00u.
Wie deze thematiek in de podiumkunsten wil aansnijden, kan diezelfde avond in de Schakelbox terecht voor de voorstelling Tot Onze Grote Spijt van Johan Terryn. Geen zware kost, maar een luchtige conference over dat ene gevoel dat we allemaal kennen en liefst niet willen hebben op ons sterfbed: spijt. Ideaal om te combineren met De Grote Oversteek. Tickets via www.ccdeschakel.be.

-Troost op rustplaatsen | vanaf dinsdag 24 oktober | Waregemse begraafplaatsen
Waregem wil warme troostplekken creëren en afstappen van het kille, sombere beeld dat we vaak hebben van een begraafplaats. Een zacht woord of serene muziek kan troost, warmte of misschien wel een glimlach bieden aan wie een dierbare mist.

Tijdens een workshop met dichter en schrijver Siel Verhanneman maakten inwoners stukjes poëzie. De gedichten krijgen een thuis in de lege plaatsen van de urnemuur op de Waregemse rustplaatsen.

Leerlingen van de stedelijke kunstacademie lieten zich dan weer inspireren door levensverhalen over wie gemist wordt (Reveil Verhalenbank – www.reveil.org/verhalenbank) en zetten ze om in muziek. De muziekfragmenten kan je beluisteren op de begraafplaatsen en het troostplekje aan het ziekenhuis. Foto copyright Lieselot D’Hoest. 

Info Dienst cultuur, 056 62 13 10, cultuur@waregem.be, www.waregem.be/reveil

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.