Home > Waregem en Zwevegem gaan voluit voor de boosterprik

Waregem en Zwevegem gaan voluit voor de boosterprik

Geschreven op 15 oktober 2021 om 09:58 door Mario De Wilde

Na de grote vaccinatiecampagne gaan de vaccinatiecentra in Waregem en Zwevegem in de komende maanden weer enkele weken open. Alle inwoners uit onze regio vanaf 65 jaar krijgen immers een zogenaamde boosterprik: een derde prik tegen het coronavirus die hun immuunsysteem nog versterkt. Ook kinderen die ondertussen 12 jaar werden, krijgen de kans om zich te laten vaccineren.

Vaccinaties in Waregem Expo
Voorlopig zijn de vaccinaties geconcentreerd in drie periodes. Naargelang het verloop van de campagne kan dit nog uitgebreid worden.

• 26 en 27 oktober
◦ Inwoners van 85 jaar en ouder: derde prik
◦ Nieuwe inwoners en kinderen van 12 jaar: eerste / tweede prik
◦ Deze uitnodigingen zijn al verzonden.

• 22, 23, 24 en 25 november
◦ Inwoners tussen 85 en 65 jaar: derde prik
◦ Nieuwe inwoners en kinderen van 12 jaar: eerste / tweede prik

• 13, 14 en 15 december
◦ Inwoners tussen 85 en 65 jaar: derde prik
◦ Nieuwe inwoners en kinderen van 12 jaar: eerste / tweede prik

Uitnodigingen aflopend per leeftijd
Inwoners tussen 85 en 65 jaar krijgen, net zoals bij de eerste vaccinaties, hun uitnodiging aflopend per leeftijd. Wie bijvoorbeeld 67 jaar is, zal later gevaccineerd worden dan wie 81 jaar is. Het is wel de bedoeling om alle 65-plussers van Anzegem, Deerlijk, Waregem en Wielsbeke een derde prik te geven tegen 15 december.
Iedereen die in aanmerking komt voor een derde prik, krijgt sowieso een persoonlijke uitnodiging.

Wie krijgt nog een derde prik?
Bepaalde inwoners kregen eerder al (een uitnodiging voor) een derde prik. Het ging enkel om mensen met een verlaagde immuniteitsopbouw, bijvoorbeeld door een immuniteitsstoornis of kankerbehandeling. Deze groep is dus veel beperkter dan de groep van risicopatiënten die in de eerste vaccinatiefase aan bod kwamen. Of er nog extra doelgroepen een uitnodiging voor een boosterprik zullen krijgen is nu nog niet duidelijk en zal worden bepaald door de federale overheid.

Vaccineren in Zwevegem?
Wie niet aanwezig kan zijn op het moment dat op zijn/haar uitnodiging staat, kan uitwijken naar het vaccinatiecentrum in Zwevegem. Dat is immers op andere dagen geopend. Wie hiervan gebruik wil maken, meldt dat ruim op voorhand via het call center (056 98 06 00). Ook voor andere praktische vragen kan iedereen nog steeds op dit nummer terecht.

1 reactie

debue dirk en garez mia
Geschreven op 2021-11-07 16:53:01
wij zijn beide 66 jaar uit Anzegem en vertrekken op 10 december op reis voor 2 weken moet ik wachten tot ik een bericht krijg voor de derde prik of kan ik dit al eerder aanvragen om eventueel naar zwevegem te gaan voor een andere data? wij zouden wel graag een derde prik krijgen voor we vertrekken groeten

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.