Home > Waregem bedankt lokale helden en onderscheidt zich als duurzame fairtradegemeente

Waregem bedankt lokale helden en onderscheidt zich als duurzame fairtradegemeente

Geschreven op 27 september 2023 om 07:04 door Mario De Wilde

Van 18 tot 25 september was het Week van de Duurzame Gemeente. In die periode hingen ze in Waregem de SDG-vlag uit en zetten ze hun duurzame helden in de kijker. Bovendien pakken ze als duurzame gemeente en fairtradegemeente de komende weken uit met een pop-up Kringloopwinkel, Boerenmarkt en Fair Fashion pop-up.

Afgelopen zaterdag 23 september zette de stad zijn duurzame helden in de kijker in de Ierse Berm in wzc De Meers. De Week van de Duurzame Gemeente focuste zich in 2023 op VN-doelstelling (SDG) 4: kwaliteitsonderwijs. Daarom hebben we onze vrijwilligers die zich inzetten voor kwaliteitsvol onderwijs en educatie in de bloemetjes gezet. Het gaat meer bepaald om de e-buddy’s van het digipunt, de voorleesbuddy’s, praatgroepbegeleiders Nederlands en de vrijwilligers van de taalondersteuning in de scholen. Deze helden zetten dagelijks in op levenslang leren voor iedereen.

Waregem telt heel wat duurzame helden die de volle appreciatie verdienen. Bovendien pakken ze de komende weken ook uit met enkele duurzame en fair trade-acties:

Kringloopwinkel opende pop-up in Stormestraat
We hebben er in het centrum van Waregem een tijdelijke en duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende op 22 september een pop-upwinkel in de Stormestraat 31. Je vindt er een ruime keuze aan kledij voor jong en minder jong. Ideaal als je op zoek bent naar een betaalbare en unieke outfit. De winkel blijft open tot half november.

Boerenmarkt – zondag 1 oktober – Stationsstraat 38 a
Oktober is de maand van de fair trade en dus pakt de stad die maand uit met een vernieuwde Boerenmarkt en Fair Fashion pop up. Tijdens de Boerenmarkt richten we de showroom van Keukens Dekeyzer in als een ware lokaalmarkt. Lokale en duurzame producenten krijgen een keuken ter beschikking om hun producten aan te bieden. Via workshops en demo’s kan je hun producten proeven in de vorm van hapjes en drankjes. Daarnaast is er een fairtradebar waar je kan kennismaken met de verschillende producten van de Wereldwinkel.

Meer info: www.waregem.be/boerenmarkt

Fair Fashion pop up – van 4 tot 7 oktober – Stormestraat
Van woensdag 4 tot zaterdag 7 oktober ontdek je in de Fair Fashion pop-up hoe de kringloop van onze kledij veel duurzamer kan. Je leert er alles over duurzame mode tijdens het panelgesprek over Kleerkastvasten naar het gelijknamige boek van Sarah Vandoorne of neem deel aan duurzame workshops door B.Right en Let’s Get Thready. In de pop-up komt ook de expo Kleur Bekennen / A Confession of Colour. Deze expo cureerde Sarah Vandoorne samen met Sarah Van Looy om het nadeel van synthetische textielverf aan te kaarten en op te roepen om duurzame alternatieven te gebruiken in de mode-industrie.

Meer info: www.waregem.be/fairfashionpopup

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.