Home > Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe) 2 x vice-Europees kampioen Acrogym

Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe) 2 x vice-Europees kampioen Acrogym

Geschreven op 5 oktober 2021 om 23:11 door Mario De Wilde

Van 29 september tot 3 oktober stond het Europees kampioenschap in Pesaro (ITA) op de planning. Na het wereldkampioenschap eerder dit jaar, de tweede grote afspraak voor de Belgische acrogymtoppers! Wannes Vlaeminck, aangesloten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, kroonde zich met zijn team liefst 2 maal tot Vice-Europees kampioen.

Met veel ambities en goesting trokken 3 Belgische seniorenteams en een juniorenteam naar Pesaro om er het beste van zichzelf te geven op het Europees kampioenschap Acro.
Het team “heren vier” met  Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) loste alle verwachtingen in. Ze kroonden zich maar liefst twee keer tot vice-Europees kampioen, zowel allround als in het onderdeel balans.
Wannes Vlaeminck wist reeds een sterk parcours te turnen in Italië. En ook in de allroundfinale gaat het goed. Met hun legendarische combined oefening halen ze een totaalscore van 83,940 punten (3 oefeningen samen) en net zoals in de balansfinale de titel Vice-Europees kampioen. Hiermee doen ze nog een tikkeltje beter dan hun Belgische voorgangers die in 2019 het brons pakten in Israël.

Foto 1 Wannes Vlaeminck 2x Vice-Europees kampioen Acrogym
Foto 2 Team Heren 4 met bovenaan Wannes Vlaeminck

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.