Home > Wachtlijsten door verdubbeling van leerlingenaantal in vier jaar voor Kunsthumaniora Brugge

Wachtlijsten door verdubbeling van leerlingenaantal in vier jaar voor Kunsthumaniora Brugge

Geschreven op 9 september 2021 om 08:17 door Mario De Wilde

Het gaat goed met het Kunsthumaniora Brugge. Kon de school een paar jaar geleden plaats bieden aan een 320-tal leerlingen dan zijn dat er dit schooljaar bijna 600. Vorig jaar klokte de school af op 503 leerlingen, dit jaar is er een stijging van alweer een honderdtal. Ook nu zijn er in de meeste richtingen wachtlijsten. De stijging is te merken in alle graden maar vooral de Beeldende en Architecturale Kunsten konden rekenen op flink wat meer leerlingen. De school deed er alles aan om in samenspraak met het Brugse stadsbestuur de nodige ruimtes te vinden. Ondertussen bezet de Kunsthumaniora negen locaties waarvan de meesten zich bevinden nabij de hoofdsite aan de Katelijnestraat.

De sterke groei is voornamelijk te wijten aan de geloofwaardigheid van de opleidingen en het dynamische team dat de school de afgelopen jaren kon en mocht uitbouwen. De Kunsthumaniora wil een kritische kunstschool zijn waar er veel aandacht gaat naar welbevinden. Leerlingen moeten er idealiter graag naar school gaan. Toch is er een accentverschuiving van “leuk” naar “kwaliteitsvol” en “engagement”. “Een KSO-school is een vooropleiding die met beide voeten in de realiteit staat en als vanzelfsprekend start vanuit de hedendaagse kunsten” volgens directeur Jo Decoster.

De school startte vorig jaar met een hedendaagse dansopleiding en volgt verder het pad van de Modernisering. Dit jaar start de opleiding Design en Expo en ook voor de volgende jaren zijn er plannen om de vernieuwing van het secundair onderwijs vorm te geven en te concretiseren. “Het stadsbestuur kent de vragen van de Kunsthumaniora en in onderling overleg zullen we ook structureel op lange termijn een visie uitdragen” aldus kersvers onderwijsschepen Jasper Pillen. “Dat de leerlingenpopulatie een sterke toename kent bij vooral Brugse leerlingen laat het beste vermoeden voor de volgende en nieuwste generatie lokale kunstenaars.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.