Home > Waar moet ik op letten bij de installatie van een traplift langs een smalle trap? Dit moet je erover weten

Waar moet ik op letten bij de installatie van een traplift langs een smalle trap? Dit moet je erover weten

Geschreven op 21 juni 2023 om 06:06 door Mario De Wilde

Als je overweegt om een traplift te laten plaatsen, zal je waarschijnlijk veel vragen hebben. Is het bijvoorbeeld mogelijk om in jouw woning een traplift te plaatsen? En hoe breed moet mijn trap zijn? In de meeste gevallen kan een traplift probleemloos geplaatst worden, maar er is altijd een situatie waarin de plaatsing van een traplift vrijwel onmogelijk is. Wij leggen je daarom graag uit wat de mogelijkheden zijn om een traplift langs een smalle trap te plaatsen.

Wat is de minimale breedte van een trap voor een traplift?

Een trap zal niet snel te smal zijn. In de meeste gevallen is het dan ook geen probleem om een traplift te plaatsen. Bij een breedte van 61 centimeter is het al mogelijk om een traplift te plaatsen. Deze breedte geldt voor het smalste gedeelte van de trap. Dit is bijvoorbeeld de ruimte tussen de twee trapleuningen. Als jouw trap smaller is, is het mogelijk dat de plaatsing van een traplift niet kan plaatsvinden. Bespreek dit echter altijd met een trapliftspecialist, want zij denken in mogelijkheden!

Hoeveel ruimte blijft er over na installatie?

Wil je een traplift installeren, maar woon je samen met iemand die geen gebruik hoeft te maken van een traplift? Dan vraag jij je wellicht af of het nog mogelijk is om de trap te kunnen blijven gebruiken. Trapliftspecialisten zullen ernaar streven om zoveel mogelijk ruimte te behouden na de plaatsing van een traplift. Zo kan het stoeltje ingeklapt worden, waardoor de trap toegankelijker wordt. Daarnaast is het mogelijk om de rail door te laten lopen in de hal, waardoor de stoel niet op de trap geparkeerd wordt, maar in de hal. Hierdoor kunnen bezoekers of andere bewoners probleemloos de trap bewandelen, ondanks de installatie van de traplift.

Wat zijn de kosten van een traplift?

Er zijn diverse soorten trapliften verkrijgbaar, waardoor de prijzen van trapliften sterk uiteen kunnen lopen. Zo kan het prijsverschil tussen een nieuwe traplift en een tweedehands traplift soms wel 1.000 euro zijn. Ook kunnen de installatiekosten hoog oplopen, als het niet eenvoudig is om de trap te installeren. Een traplift plaatsen langs een rechte trap is bijvoorbeeld goedkoper dan een traplift installeren langs een trap met bochten. Kortom, het kan verstandig zijn om een traplift offerte aan te vragen bij verschillende trapliftaanbieders. Op die manier kun je leveranciers vergelijken en krijg je een goed beeld van de kosten van een traplift.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.