Home > Vzw ’t Huizeke uit Assebroek bestaat 30 jaar en kreeg nieuw bestuur én nieuw adres

Vzw ’t Huizeke uit Assebroek bestaat 30 jaar en kreeg nieuw bestuur én nieuw adres

Geschreven op 27 maart 2024 om 07:48 door Mario De Wilde

Vzw ’t Huizeke, een Assebroeks woonproject dat zich inzet voor kwetsbare gezinnen bestaat dit jaar 30 jaar. “Tijd voor wissel van de wacht”, vindt Frieda Reynaert. Zij richtte de vzw op eind 1994 en was tot vandaag voorzitster. Ze geeft nu de fakkel graag door aan Maarten Dekoninck. “Ik ben wel ontzettend blij dat ik de vzw kan overdragen aan een nieuw team van geëngageerde mensen dat met dezelfde filosofie en gedrevenheid het vrijwilligerswerk voor lange tijd kan verder zetten, want de nood aan goede en betaalbare huisvesting voor kwetsbare gezinnen blijft groot,” zegt Frieda.
Ook secretaris Vincent Hap, penningmeester Marianne Vanhove en leden Geert Coussement en Luc Bocxstael nemen afscheid na bijna 30 jaar engagement.

Eric Colenbier, kersvers lid van de vzw wordt de nieuwe secretaris en Guy Callens, ook reeds van in het prille begin bestuurder van de vzw, wordt de nieuwe penningmeester. Katleen Boudry blijft ook aan boord als bestuurder en Patrick Vandaele vervoegt eveneens als kersvers lid de vzw. Op termijn zal ook Celine Callens de vzw komen versterken. Het verjongde team krijgt het volle vertrouwen van de anciens om de vijf huurhuizen te beheren en de doelstellingen van de vzw te realiseren.

Om dit nieuwe bestuur officieel voor te stellen, brengt de VZW ‘t Huizeke zijn sympathisanten samen voor een eerder geprogrammeerd, maar door corona uitgesteld concert met het trio Bodem (klarinet, piano en cello), op zondag 28 april 2024 om 15.00 uur in de Jozef Ryelandtzaal te Brugge. Kaarten kunnen gereserveerd worden via woonprojectthuizeke@gmail.com.

De zetel van de vzw verhuist van de Kerklaan 41 naar de Sparrenstraat 75 in Assebroek. De vzw is bereikbaar via woonprojectthuizeke@gmail.com.

Foto: de leden van het vorig en nieuw bestuur broederlijk samen (v.l.n.r.): Maarten Dekoninck, Guy Callens, Frieda Reynaert, Patrick Van Daele, Marianne Van Hove, Vincent Hap, Katleen Boudry, Luc Bocxstael en Eric Colenbier.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.