Home > VUBorkest strijkt neer in Brugge

VUBorkest strijkt neer in Brugge

Geschreven op 30 november 2019 om 09:40 door Mario De Wilde

Op uitnodiging van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen brengt het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel op zondag 1 december om 15.00 uur het concert ‘Amor Mundi’ in het concertgebouw Brugge. Tickets kosten 12 euro of 8 euro met reductie en zijn te verkrijgen via www.vub.ac.be/vuborkest en bij In & Uit Brugge via www.ticketsbrugge.be. Het orkest, onder leiding van dirigent Jurgen Wayenberg, brengt ‘Amor Mundi’, een boodschap van liefde voor de wereld. Met muziek en woord zal het harten laten volstromen met empathie, met altruïsme, met een strevingsdrang naar welzijn en vrijheid voor anderen, met liefde en zorg voor de wereld. Beetje overmoedig? In het licht van 50 jaar VUB en van het 25-jarig jubileum van het orkest zal dat zeker lukken!

Het orkest kan je bijwonen op zondag 1 december om 15.00 uur in het Concertgebouw Brugge. Het programma van de concertreeks (Tienen-Brussel-Brugge-Bredene-Genk) bestaat uit: Akademische Fest Ouverture – J. Brahms /Concerto for Marimba – E. Séjourné (solist: Koenraad Botteldoorn (marimba))/ Rapsodie Dahoméenne – A. De Boeck/ Cyber Conductor – Igudesman, Gürtler/ West Side Story – L. Bernstein/ Ellis Island Prologue – P. Boyer/ Libertadores – O. Navarro. Woord: Ingrid Vanrutten en Yoeri Lewijze. Het VUBorkest is een volwaardig symfonisch orkest waarin naast studenten, oud-studenten en personeel van de universiteit ook familieleden, jongeren en sympathisanten welkom zijn. Het orkest telt 80 à 90 leden. Elk najaar stomen zij een gevarieerd programma klaar voor een concertreeks doorheen Vlaanderen. Prijs: VVK € 12 / ADD € 15 – Reductietarief: VVK € 8 / ADD € 10 geldig voor studenten, werkzoekenden en gepensioneerden. Tickets via www.vub.ac.be/vuborkest. Er zijn ook tickets verkrijgen bij In & Uit Brugge via www.ticketsbrugge.be of aan de balie concertgebouw, ‘t Zand 34. Met vragen kan je steeds terecht op concerten@vub.ac.be.

Lieve De Cuyper, vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen: “Wij zijn heel enthousiast dat het VUBorkest naar Brugge komt dit najaar en dat we hiervoor het concertgebouw konden reserveren. We mikken op een groot aantal bezoekers en mensen zullen niet teleurgesteld worden: het concert loont immers telkens de moeite, het is kwalitatief en creatief gebracht. Ik mocht voorbije jaren reeds het concert bijwonen en het verveelde geen moment. Echt een leuke ervaring. De drempel ligt bovendien laag, ook wie niet thuis is in klassieke muziek kan er van genieten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.