Home > VRT-journalist Jan Balliauw met ‘Rusland en het Westen’ voor Davidsfonds Knokke en Volksontwikkeling

VRT-journalist Jan Balliauw met ‘Rusland en het Westen’ voor Davidsfonds Knokke en Volksontwikkeling

Geschreven op 15 november 2022 om 09:00 door Mario De Wilde

Volgende week donderdag 24 november 2022 om 20 u. is VRT-journalist Jan Balliauw te gast bij Volksontwikkeling Knokke-Heist (de unieke samenwerking tussen Davidsfonds Knokke en Cultuursmakers Knokke-Heist) in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. Als ervaren VRT-journalist gaat Jan dieper in op het ontstaan van de huidige crisis en welke gevolgen die heeft voor de relaties tussen Rusland en het Westen. Hij geeft daarbij aan welke strategie Rusland en president Poetin gebruiken. Hoe werkt deze strategie die vaak wordt aangeduid in het Westen als ‘hybride oorlogsvoering’ en zich geleidelijk heeft gevormd sinds Poetin president werd in 2000?

In het begin van zijn presidentschap was er sprake van samenwerking met het Westen, maar geleidelijk aan zijn de relaties verzuurd en heeft Poetin ervoor gekozen om de confrontatie met het Westen niet uit de weg te gaan, zij het met niet-conventionele middelen zoals cyberactiviteiten. De lidstaten van de Europese Unie staan voortdurend voor een dilemma, hoe ze met de assertieve buur in het oosten moeten omgaan. Moeten ze ondanks alles de kanalen met Rusland open houden, omdat het land een belangrijke leverancier van grondstoffen is en hetzelfde continent deelt met de EU-lidstaten of moeten ze de confrontatie met Rusland echt aangaan om het land op andere gedachten te brengen?

Jan Balliauw brengt een boeiende en verhelderende lezing over de relaties op ons Europese continent.
Losse kaartjes: 9 EURO – 7 EURO voor leden Davidsfonds, Cultuursmakers, studenten, Uit-pas.
De avond is volledig gratis voor houders van het abonnement Volksontwikkeling Knokke-Heist 2022-2023 (35 euro voor alle avonden). Op deze avond kan men nog steeds de unieke abonnementskaart aankopen. Reservatie is niet nodig.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.