Home > Vrouwen aan de macht: Filmfestival Oostende kiest dit najaar voor ‘Leading Ladies’

Vrouwen aan de macht: Filmfestival Oostende kiest dit najaar voor ‘Leading Ladies’

Geschreven op 26 april 2019 om 17:22 door Mario De Wilde

Gisteren kondigde Filmfestival Oostende aan dat de dertiende festivaleditie helemaal in het teken staat van ‘Leading Ladies’. Niet alleen opent het festival op vrijdag 6 september met de Vlaamse tragikomedie “The Best of Dorien B.” van regisseur Anke Blondé, maar wordt het boegbeeld van Filmfestival Oostende niemand minder dan actrice Lynn Van Royen! Lynn Van Royen volgt Matteo Simoni op als Master. De actrice was onder meer te zien in ‘Tabula Rasa’, ‘Beau Séjour’, ‘De Luizenmoeder’, ‘De Dag’ e, binnenkort ook in ‘De Twaalf’. Het is dan ook een hele eer dat ze de taak als master op zich wil nemen. Lynn kiest als Master voor het thema ‘Leading ladies’: vrouwen die zelf hun keuzes maken en daar ook volledig voor gaan. Vrouwen die zich niet bij grenzen neerleggen, maar grenzen verleggen. Lynn wil met haar thema de stereotypen loslaten en opkomen voor inclusie.

Openingsfilm: “The Best Of Dorien B.”
Op vrijdag 6 september opent Filmfestival Oostende met ‘The Best Of Dorien B’. ‘Leading lady’ Anke Blondé komt samen met cast & crew haar debuutfilm voorstellen. ‘The Best Of Dorien B’ is een komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor revelatie Kim Snauwaert en Jelle De Beule.

Cinema Storck: Duelles
‘Leading Ladies’ ook in Cinema Storck. Onze Vlaamse trots Veerle Baetens is er vanaf 4 mei te bewonderen in de Frans-Belgische co-productie ‘Duelles’. De Belgische regisseur Olivier Masset-Depasse verrast met deze heerlijke Hitchcockiaanse retro-thriller. In een verhaal over een complexe vriendschap loodst hij je doorheen de sfeervolle jaren 60. Alice & Céline zijn buurvrouwen/hartsvriendinnen, ook hun zoontjes zijn onafscheidelijk. Wanneer één van de kinderen omkomt in een tragisch ongeval komt hun vriendschap in een neerwaartse spiraal terecht.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.