Home > Vrolijk Veurne presenteert aantrekkelijke eindejaarskalender

Vrolijk Veurne presenteert aantrekkelijke eindejaarskalender

Geschreven op 28 november 2019 om 09:09 door Mario De Wilde

Het is bijna weer die tijd van het jaar! Samen rond de kerstboom genieten van Veurne On Ice en de gezellige chalets op de Grote Markt. Ook Eisbar is opnieuw van de partij, waardoor het programma alweer mooi gevuld is. Opmerkelijk, op 5 januari is er een grote nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners. Daarnaast zorgen ook Club Paviljoen, Wintervariaties en Toeren&Loeren voor warme sfeer en ambiance! Jubel en vier tussen 13 december en 12 januari feest, want Veurne On Ice verovert dan weer de Grote Markt! Trek je schaatsen aan voor een aantal rondjes op de overdekte schaatspiste of ga iets drinken bij een van de kerstchalets. Loop zeker binnen in de grote kerstchalet van onze partner Eisbar. Ook deze editie is er weer een uitgebreid aanbod aan animatie. Neem gerust een kijkje op www.visit-veurne.be of op de Facebookpagina’s van Visit Veurne en Eisbar Veurne. Schaatsen in Veurne, het is intussen net zo traditioneel als de kerstfeesten zelf. Het is al voor het achttiende jaar op rij dat je bij vrijwilligers Bernard en Walter schaatsen kan huren. De ruime ijspiste van zo’n 500 m² zal voor flink wat glijplezier zorgen. Je betaalt 6 euro voor één schaatsbeurt. Wil je de ganse dag op het ijs staan, dan kost jou dat 7 euro. Niet vergeten, handschoenen zijn verplicht. Je kan iedere dag vanaf 11 uur het ijs op.

Grote nieuwjaarsreceptie voor alle inwoners

Zaterdag 14 december organiseert Visit Veurne een gezellige hobbyisten kerstmarkt. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk, handgemaakt kerstcadeau, dan moet je tussen 13 en 19 uur zeker afzakken naar de Grote Markt. Zelfgemaakte juwelen, wenskaarten, bloemstukken … je vindt het er allemaal. Donderdag 2 januari is er opnieuw een ijshockeytornooi tijdens Veurne On Ice. Vanaf 19 uur kunnen ploegen van minimum vier spelers het in twee verschillende categorieën tegen elkaar opnemen. Zo is er een strijd voor ploegen tussen 10 en 16 jaar en eentje voor volwassenen. Je kan tot maandag 30 december gratis inschrijven via sportdienst@veurne.be, 058 33 55 49 of in de chalet van de schaatsverhuring. Alle materiaal is ter beschikking bij de ijspiste! Zondag 5 januari is alvast het hoogtepunt, want dan organiseert Veurne een nieuwjaarsreceptie voor al haar inwoners! Iedereen is vanaf 10.30 uur welkom op de Grote Markt om het glas te heffen op 2020. Inschrijven is wel verplicht en kan via www.veurne.be/nieuwjaarsreceptie, aan het Onthaal van Stadskantoor De Seylsteen of via 058 33 55 00. Op 5 januari kan je jouw consumptiekaart afhalen aan de infostand op de Grote Markt.

Club Paviljoen

Club Paviljoen is hét referentiepodium voor aanstormend Belgisch talent in de Westhoek. Ontdek in een intieme sfeer, at first hand, de potentiële radiohits van morgen. Ervaar de nieuwe beats van artiesten van eigen bodem en beleef muziek in een uniek historisch kader. Vrijdag 20 december staan TWOFVCE (19.30 uur) en FORTRESS (21 uur) op de planken. TWOFVCE is een semi-elektronisch kwartet uit Antwerpen en Waasmunster. Ze gebruiken veel elektronica en samenzang en switchen wel eens van instrument. Meestal is het J. op gitaar, Mo & Julian op keys en John op drums. Maar meestal is niet altijd en altijd is maar altijd. Het Belgisch-Nederlandse synthpop trio FORTRESS maakt donkere, sfeervolle elektronica die gedragen wordt door de dromerige stem van Hanne Torfs. Ze ontwikkelden een alternatieve en broeierige sound, live ondersteund door opzwepende drums. Verleidelijk en dansbaar! Club Paviljoen vindt plaats in het Spaans Paviljoen in de Ooststraat en is helemaal gratis! Meer info vind je via www.clubpaviljoen.be.

Toeren&Loeren

Van 13 tot 15 december zullen heel wat kunstenaars, verspreid over 16 locaties, de Vlaamse Meesters op hun eigenzinnige manier eren. Toeren&Loeren staat garant voor gezelligheid en gastvrijheid. De beleving wordt dit jaar nog intenser, want de kunstpromenade doorheen de stad is herleid naar één weekend en er zijn twee belangrijke ingrediënten toegevoegd: gezelligheid en gastvrijheid. Of dit nu met een kopje koffie is, een koekje, wat sfeerverlichting of een toelichting van de werken, de kunstenaars ontvangen je hartelijk! Je kan terecht in alle historische gebouwen van Veurne, bij handelszaken, scholen, zorginstellingen of bij mensen thuis. Het overzicht van alle deelnemende kunstenaars vind je via www.toerenenloeren.be.

Wintervariaties

Stip 14 en 15 december aan in de agenda, want dan zal de tweede Wintervariatie van dit seizoen indruk maken. Chant des Coquelicots, de gezangen van de klaprozen, komt naar het Spaans Paviljoen. Zestig lichtgevende klaprozen die op muzikale tonen prachtige harmonieën vormen, dat is Chant des Coquelicots. De Compagnie FredandCo uit Frankrijk verzamelt beeldende kunstenaars en muzikanten. Zij verzorgen dit indrukwekkende spektakel op 14 en 15 december in Het Spaans Paviljoen. Met Chants des Coquelicots willen de artiesten je meenemen op een poëtische droomreis. ’s Avonds, tijdens drie nocturnes van telkens 25 minuten, nemen twee muzikanten je met live-muziek mee doorheen de fonkelende wereld van klaprozen. De Chant des Coquelicots is gratis voor Veurnaars, niet-inwoners betalen 5 euro. Inschrijven is verplicht. Alle informatie vind je via www.wintervariaties.be. Celine Mouton, schepen van Cultuur en Feestelijkheden: “Een Veurns eindejaar vieren, is kiezen voor gezelligheid en ambiance! Met onze nieuwjaarsreceptie willen we met alle inwoners, jong en oud, klinken op het nieuwe jaar.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.