Home > Vroegere Brugse stadsdichter Herman Leenders brengt ‘Overstekend Wild’ uit

Vroegere Brugse stadsdichter Herman Leenders brengt ‘Overstekend Wild’ uit

Geschreven op 27 mei 2020 om 22:36 door Mario De Wilde

Vandaag werd Vlaanderen verrijkt met een prachtig nieuw gedichtenboek. De ontmoeting met een ree is de aanzet voor ‘Overstekend Wild’ (De Arbeiderspers) van Herman Leenders die hiermee opnieuw het spanningsveld tussen droom en werkelijkheid aftast. Oog in oog staat hij met dit wezen, dit wild. De confrontatie voelt als een kortstondige verheffing uit de alledaagse realiteit om er daarna des te harder weer in terecht te komen. Gaat het slechts om een waarneming en zijn we toevallig getuige? Gaat het om een ontmoeting of een verschijning? Is het een droom of een visioen? Is het de schoonheid, de liefde of de dood die op ons pad komt? Dit zijn gedichten ontstaan op plaatsen en momenten waar de wegen van mensen, dieren en goden elkaar kruisen.

Deze gedichten zijn ontstaan op plaatsen en momenten waar de wegen van mensen, dieren en goden elkaar kruisen. De bundel bevat ook de gedichten naar aanleiding van honderd jaar Eerste Wereldoorlog en naar aanleiding van het stadsdichterschap van Brugge in 2016 – 2017..

Herman Leenders (1960, Brugge) studeerde Germaanse Taal- en Letterkunde. In 1982 maakte hij zijn poëziedebuut met Mijn Landschap. Die bundel verscheen in de poëziereeks van het tijdschrift Yang. Daarnaast schreef hij reeds een verhalenbundel Het mennegat (1994, Arbeiderspers) en hij publiceerde reeds enkele romans. Van 2016 tot 2017 was hij vrije stadsdichter van Brugge.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.