Home > Vroegere bakkerij Bianca uit Jonkershove (Houthulst) is nu bakkerij en brasserie Anneke onder één dak

Vroegere bakkerij Bianca uit Jonkershove (Houthulst) is nu bakkerij en brasserie Anneke onder één dak

Geschreven op 16 januari 2023 om 13:29 door Mario De Wilde

Jonkershove heeft er een nieuwe zaak bij. Op de grondvesten van de gewezen kapperszaak, de warme bakker en de koude bakker van Bianca slaagde Anneke van ‘t Wokploatje er in om een gezellige eigentijdse brasserie op te trekken waar ruimte is voor een veertigtal klanten. Daarnaast is ‘t wokploatje er ondergebracht evenals het koude bakkersaanbod. Schepen Erik Verbeure was present om de officiële opening te voltrekken. Naast een 20 tal familiale supporters van de uitbaatster ,die uit Hoogstraten afkomstig is , waren een 30 tal Jonkershovenaars getuige van het lovend betoog van de schepen. Geflankeerd door de uitbaatster, de gewezen uitbaatster en haar 2 dochters knipte schepen Erik Verbeure het lint door. Jonkershove kan zich opnieuw op café begeven voor een kaart moment, een babbel en een knabbel.
Afscheid van het vak
Bianca begon de warme bakkerij nadat ze eerst 15 jaar een kapsalon had, eerst in de achterkeuken van haar moeder, later had ze haar eigen salon naast de brasserie van haar nonkel, Marcel Vanlerberghe (bijgenaamd ‘de dikken van Miel van Doors), genaamd ‘De Kroon’.
15 jaar na de start van haar warme bakkerij werden de ovens stilgelegd en schakelde Bianca over op de zogenoemde koude bakkerij, waar met evenveel warmte heel wat lekkers werd aangeboden.
En opnieuw 15 jaar later denkt Bianca stilaan aan pensioen. Na 46 jaar ondernemerschap denkt Bianca stilaan aan haar pensioen en de bakkerij werd verkocht aan Anneke en Jean van brasserie D’ oude Bakkerij in de Merkemstraat. Zij zetten de bakkerij verder en hebben de vroegere winkel verbouwd tot brasserie. Ook het wokploatje is mee verhuisd naar de nieuwe locatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.