Home > Vrijwilligers in Damme werden tijdens Winterfeest in de bloemetjes gezet

Vrijwilligers in Damme werden tijdens Winterfeest in de bloemetjes gezet

Geschreven op 3 maart 2023 om 07:49 door Mario De Wilde

Afgelopen woensdagavond vond het Winterfeest voor de Vereniging plaats in De Wijk van de Toekomst in Damme. Burgemeester Joachim Coens plaatsten de vele aanwezigen in het zonnetje: ” Het zijn jullie die kleur en beweging brengen in Damme. Zonder jullie engagement zou er veel minder gebeuren, zijn er minder samenkomsten en is er veel minder amusement. Het is voor ons fijn samenwerken met elk van jullie. Vanavond zijn hier verantwoordelijken van 35 erkende sport-, cultuur, jeugd- organisatoren, en andere verenigingen vertegenwoordigd. Al die verenigingen brengen mensen samen rond iets wat hen bindt. Een gemeenschappelijk doel, inzicht, hobby, … Verenigingen zijn de motor van de ‘ontmoeting’. Ze zorgen dat mensen uit hun kot komen en dat mogen we nu weer massaal doen.”

“In totaal telt onze stad 67 erkende jeugd-, sport- en cultuurverenigingen. Als we de niet-erkende verenigingen en organisatiecomités op ons grondgebied meetellen, komen we aan 117. Maar er is meer , volgens onderzoek in Vlaanderen blijkt 1 op 2 inwoners betrokken is in één vereniging en 1 op 3 zelfs in twee verenigingen. Als we dat naar onze stad Damme weerspiegelen, dan zorgen alle verenigingen samen dat meer dan 5.000 Dammenaars tijd nemen om te ontmoeten, ontdekken en ontplooïien.
Het is die kracht die jullie teweegbrengen die we hier vanavond samen willen vieren. We zijn hier vanavond met meer dan 250 op dit Winterfeest. Je mag die naam ook letterlijk nemen want buiten is het koud. Hier binnen zorgen jullie letterlijk voor warmte. Kom gerust wat dichter. Je zal het voelen: de warmte, de gezelligheid, het samen zijn en het vurig enthousiasme. Elk van jullie draagt daar aan bij.
We hebben er bewust voor gekozen om de eerste editie van dit Winterfeest voor de Vereniging hier in onze evenementenloods te organiseren. We bevinden ons hier in onze “Wijk van de Toekomst”. Verenigingen zijn de toekomst dus logisch dat we samenkomen in deze wijk van de toekomst.
De stad en de WVI konden eind vorig jaar deze voormalige kazerne aankopen. Het terrein beidt veel potentieel. De ontwikkeling kan nu eindelijk beginnen. Wonen, werken en recreatie komen hier samen, en ook veel buitenoppervlakte.”

“Eén van de elementen die deze wijk moet hebben, is een ontmoetingsplaats. Voorlopig is dit in deze loodsen zoals ze nu zijn die we specifiek voor evenementen of tijdelijke initiatieven, de zogenaamde pop-ups, gaan gebruiken. Ook jullie kunnen er gebruik van maken. Er is een kleine en een grote evenementenloods. De stedelijke dienst Beleven (te bereiken via de UiT-balie) staat in voor het beheer en de verhuur.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.