Vrijdag kan je in Knokke een 21-gangendiner proeven gemaakt door 12 Vlaamse sterrenchefs
Op vrijdag 20 september 2024 vindt de vierde editie van Flanders Finest plaats. 12 Vlaamse sterrenchefs tegelijk achter één fornuis: dat is de unieke formule van deze gastronomische hoogmis. Na het overdonderende succes van de vorige editie verwelkomt Knokke-Heist in het Grand Casino opnieuw het meest exclusieve culinaire feest van het jaar.
Flanders Finest
Na een rijkelijk geserveerd aperitief, staat op het menu een exquis 21-sterrendiner, voor een select publiek geserveerd door de crème de la crème van de Vlaamse gastronomie. Twee driesterrenchefs, vijf tweesterrenchefs en vijf chefs met één Michelinster: dat is een line-up waar zelfs doorgewinterde gastronomen van opkijken. Zilte, Boury, Hertog Jan, Hof van Cleve, Vrijmoed, Benoit Dewitte, Cuines 33, The Jane, Sir Kwinten, Willem Hiele, Rebelle, Carcasse, … al hun captains tekenen present. Elke chef zal op het Flanders Finest diner één gerecht presenteren en je zo zijn signatuur laten proeven. Vanzelfsprekend kiezen zij daarbij voor topproducten zoals kaviaar, coquille, truffel, oester en langoustine.Het menu wordt gecombineerd met een zorgvuldig geselecteerde pairing van de fijnste champagnes en wijnen. Daarna kun je aanschuiven aan het chocolade- en kaasbuffet van Julius Persoone en Frederic Van Tricht, twee toptalenten van eigen Vlaamse bodem.