Vrijdag (her-)opent de bekende Patisserie Van Mullem opnieuw in Brugge
Nog enkele dagen wachten en de echte fijnproevers kunnen opnieuw de lekkerste gebakjes, taartjes en koeken gaan kopen in Patisserie Van Mullem, rechtover de stadschouwburg in de Brugse Vlamingstraat. Daarmee keert deze Brugse icoon na zes jaar opnieuw naar de roots van destijds. De vroegere zaakvoerder Servaas Van Mullem neemt de draad opnieuw op en gaat nu samen met vennoot Didier Vinke voor een totale remake zorgen. Beide Bruggelingen trekken er graag met de fiets op uit en tijdens een van die tochtjes werd voor het eerst met de gedachte gespeeld om de familiezaak opnieuw te openen.
Patisserie Van Mullem staat al drie generaties synoniem voor patisserie op topniveau. Zes jaar geleden deed Servaas de patisserie van de hand om mee tijd voor zijn gezin vrij te houden, maar hij zag met pijn in het hart de zaak stoppen. Servaas: “We leggen ons toe op onze core-business, wat betekent dat we enkel nog ontbijt en patisserie in ons salon zullen serveren. Geen ijscrème, croque monsieurs en dergelijke. Ook op zondag blijft het salon gesloten. Wel verkopen we die voormiddag onze pistolets, koffiekoeken en gebakjes om af te halen. Op die manier houden we rekening met onze familie en ook de familie van onze medewerkers.”
Met Didier Vinke heeft Servaas een vennoot die de klappen van de horeca door en door kent. Didier was 17 jaar lang de rechterhand van de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone. Didier: “Een fantastische tijd bij een fantastisch iemand. Ik ben samen met hem in New York, Mexico en op de mooiste plaatsen van de wereld geweest. Een goede leerschool om nu zelf iets te beginnen. Ik ken Servaas al heel lang en we weten dus wat we aan elkaar hebben. De klassiekers van vroeger die blijven. Denk aan de fantastische romig gevulde meringue (lees, de Merveilleux) naar het oorspronkelijk recept van de opa van Servaas. Die ‘evergreens’ worden aangevuld met enkele verrassende nieuwigheden. We staan te trappelen om er vrijdag in te mogen vliegen. Zeker weten…”
De winkel kreeg een volledige make-over, met dank aan de firma Charming House van Bruggeling Christophe Minnebo. Servaas: “Ik heb met Christophe nog samen in Sint-Leo in Brugge les gevolgd en het is fantastisch dat we na al die jaren elkaar weer een meerwaarde kunnen geven. Hij heeft van de inrichting een pareltje gemaakt.” Eén van de meest opvallende eye-catchers is de zwartwit foto (zie foto) achter de toonbank. Intussen is het likkebarend aftellen naar vrijdag….
Patisserie Van Mullem is gesloten op maandag en dinsdag en de andere dagen open van 8 tot 17 uur. Op zondag is enkel de winkel open van 8 tot 11 uur