Home > Vrijdag (her-)opent de bekende Patisserie Van Mullem opnieuw in Brugge

Vrijdag (her-)opent de bekende Patisserie Van Mullem opnieuw in Brugge

Geschreven op 9 augustus 2021 om 12:01 door Mario De Wilde

Nog enkele dagen wachten en de echte fijnproevers kunnen opnieuw de lekkerste gebakjes, taartjes en koeken gaan kopen in Patisserie Van Mullem, rechtover de stadschouwburg in de Brugse Vlamingstraat. Daarmee keert deze Brugse icoon na zes jaar opnieuw naar de roots van destijds. De vroegere zaakvoerder Servaas Van Mullem neemt de draad opnieuw op en gaat nu samen met vennoot Didier Vinke voor een totale remake zorgen. Beide Bruggelingen trekken er graag met de fiets op uit en tijdens een van die tochtjes werd voor het eerst met de gedachte gespeeld om de familiezaak opnieuw te openen.

Patisserie Van Mullem staat al drie generaties synoniem voor patisserie op topniveau. Zes jaar geleden deed Servaas de patisserie van de hand om mee tijd voor zijn gezin vrij te houden, maar hij zag met pijn in het hart de zaak stoppen. Servaas: “We leggen ons toe op onze core-business, wat betekent dat we enkel nog ontbijt en patisserie in ons salon zullen serveren. Geen ijscrème, croque monsieurs en dergelijke. Ook op zondag blijft het salon gesloten. Wel verkopen we die voormiddag onze pistolets, koffiekoeken en gebakjes om af te halen. Op die manier houden we rekening met onze familie en ook de familie van onze medewerkers.”

Met Didier Vinke heeft Servaas een vennoot die de klappen van de horeca door en door kent. Didier was 17 jaar lang de rechterhand van de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone. Didier: “Een fantastische tijd bij een fantastisch iemand. Ik ben samen met hem in New York, Mexico en op de mooiste plaatsen van de wereld geweest. Een goede leerschool om nu zelf iets te beginnen. Ik ken Servaas al heel lang en we weten dus wat we aan elkaar hebben. De klassiekers van vroeger die blijven. Denk aan de fantastische romig gevulde meringue (lees, de Merveilleux) naar het oorspronkelijk recept van de opa van Servaas. Die ‘evergreens’ worden aangevuld met enkele verrassende nieuwigheden. We staan te trappelen om er vrijdag in te mogen vliegen. Zeker weten…”

De winkel kreeg een volledige make-over, met dank aan de firma Charming House van Bruggeling Christophe Minnebo. Servaas: “Ik heb met Christophe nog samen in Sint-Leo in Brugge les gevolgd en het is fantastisch dat we na al die jaren elkaar weer een meerwaarde kunnen geven. Hij heeft van de inrichting een pareltje gemaakt.” Eén van de meest opvallende eye-catchers is de zwartwit foto (zie foto) achter de toonbank. Intussen is het likkebarend aftellen naar vrijdag….

Patisserie Van Mullem is gesloten op maandag en dinsdag en de andere dagen open van 8 tot 17 uur. Op zondag is enkel de winkel open van 8 tot 11 uur

 

5 reacties

Deneire bart
Geschreven op 2021-08-10 01:16:58
Vergeet The monk niet
Ferry Daems
Geschreven op 2021-08-09 19:17:22
Heel goed nieuws alweer. En over een een paar weken opent ernaast ook nog Julia's, in de plaats van Brasserie Souffleur. De buurt wordt daar nog een hippe straat. Ferry Daems
Familie Haesevoets
Geschreven op 2021-08-09 16:17:54
We hebben altijd in de Vlamingstraat gewoond maar zijn intussen al een paar jaar verhuisd naar Zeebrugge. We hebben de laatste jaren onze straat op vlak van kwaliteit achteruit zien gaan. Het waren vooral de restaurants (excuseer, snackbars en pittazaken) die er bij kwamen. Dat Servaas samen met zijn nieuwe vennoot weer de touwtjes in handen gaat nemen, kan iedereen alleen maar toejuichen. We zijn momenteel nog tot einde van deze maand op vakantie maar als we terug zijn, komen we graag weer eens kennismaken. Familie Haesevoets
Arjan Verkest, Loppem
Geschreven op 2021-08-09 15:33:27
We zeggen het dagelijks: kwaliteit verloochent zich nooit. Ik denk dat veel Bruggelingen dit fantastisch nieuws zullen vinden. Arjan Verkest, Loppem
Carlo Linkens uit Brugge
Geschreven op 2021-08-09 15:29:26
Wees maar zeker dat ik daar vrijdag als een van de eerste zal staan. Eindelijk. Carlo Linkens uit Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.