Home > Vredeslicht doorkruiste afgelopen weekend 18 gemeenten in de Westhoek

Vredeslicht doorkruiste afgelopen weekend 18 gemeenten in de Westhoek

Geschreven op 19 december 2022 om 09:15 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag vertrokken groepen wandelaars en lopers vanop de Grote Markt in Ieper om elk het eerste deel van één van de trajecten af te werken. Het vredeslicht wil mensen motiveren om tussen Kerstmis en Nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, hoop, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. We oriënteren ons op de dialoog ten dienste van de vrede. Een signaal van verbondenheid aan betrokkenen die op zoek zijn naar betere leefomstandigheden, waar ook in de wereld. In het bijzonder de inwoners in (of uit) Oekraïne, Rusland en andere landen waar er conflicten zijn. Tevens nodigt het vredeslicht mensen uit om beter zorg te dragen voor de wereld waarin we leven. Een niet mis te verstane boodschap die open staat voor elke levensbeschouwing.
Om 12.00 uur was de aankomst in Zonnebeke, Poperinge, Lo-Reninge en Langemark-Poelkapelle. Van daaruit vertrokken dan vervolgens vier nieuwe groepen, respectievelijk richting Wervik, Vleteren, Diksmuide en Houthulst.
In Houthulst waren er stopplaatsen op de Militaire Begraafplaats en aan de Vredesmolen. Aan de Vredesmolen Klerken VVmK was er kort na de middag bij de ontvangst een drankje voorzien. De tocht werd daar dan verdergezet naar Zarren. Zo wandelen en lopen groepen en verenigingen verder tot het Vredeslicht tegen de avond in Kemmel, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort aankomt. Tegen de avond zal het Vredeslicht dus in alle 18 Westhoekgemeenten branden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.