Home > Vosseslag in De Haan werd gisteren na twee jaar feestelijk heropend

Vosseslag in De Haan werd gisteren na twee jaar feestelijk heropend

Geschreven op 1 juli 2023 om 09:42 door Mario De Wilde

Gisteren werd de heraangelegde Vosseslag in De Haan feestelijk geopend. Er werd meer dan twee jaar gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. De bewoners werden ter gelegenheid van de officiële heropening door het gemeentebestuur getrakteerd op een drankje en een ijsje. Burgemeester Wilfried Vandaele: “Het gemeentebestuur wilde deze beleidsperiode aanzienlijk investeren in Vosseslag, zowel op het gebied van infrastructuur en wegenwerken als op toeristisch vlak. Daarom werden Vosseslag en de aanpalende straten opnieuw aangelegd, om de omgeving niet alleen mooier, maar ook veiliger te maken. Er zijn ook rioleringswerken uitgevoerd, waardoor het afvalwater en regenwater nu gescheiden afgevoerd worden, zoals het hoort.”

Schepen voor openbare werken, Marleen De Soete: “De omvangrijke werken gingen in februari 2021 van start en zijn deze week afgerond. Inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Vosseslag zullen vanaf nu jarenlang kunnen genieten van de vernieuwde straten. Eindelijk een enorme opwaardering van deze wijk na jaren stilstand waar ook de lokale economie wel bij zal varen. Wij willen alle inwoners van Vosseslag en de lokale handelaars ook bedanken voor hun begrip en geduld van de voorbije twee jaar, maar het resultaat is er.”

Schepen Rudi Cattrysse kwam onlangs aan de Vosseslag wonen en kan dus uit eigen ervaring spreken: “Ik vind het fantastisch om te zien hoe deze straat in zo’n korte tijd zoveel mooier is geworden. De inwoners hebben wel wat overlast ondervonden, maar nu zijn ze blij dat hun wijk zo werd opgewaardeerd.”

Om meer veiligheid en beleving te creëren werd, in overleg met de politie, de Mispelburgstraat omgevormd tot een ‘woonerf’. Bewoners, voetgangers en fietsers komen hier nu op de eerste plaats en kinderen mogen er vrij spelen. Auto’s mogen er maar 20 km per uur rijden en enkel op de afgebakende zones parkeren.

De opdracht werd gegund voor een totaalbedrag van € 12.993.465 (excl. btw), het gemeentelijk aandeel hierin was € 2.156.134 (excl. btw). De Vlaamse overheid voorzag een subsidie van € 4.144.966 voor de rioleringswerken.

De straat werd feestelijk geopend met een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan. Het gemeentebestuur trakteerde alle bewoners ook op een drankje en een ijsje.

Strandtoegang

Ook de strandtoegang ter hoogte van de Vosseslag, ook wel gekend als het ‘Strangegat’, is trouwens recent gerenoveerd, met onder meer nieuwe zit- en picknickbanken en fietsenstallingen. Dat project was een gesubsidieerde samenwerking tussen het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK), de provincie West-Vlaanderen, Fluvius en het gemeentebestuur. Vanop de vuurtoren van kunstenaar Guillaume Bijl, die al in 2021 openging voor het publiek, krijg je nu dus een prachtig uitzicht op de vernieuwde strandtoegang en de heraangelegde wijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.