Home > Voorzitster Magda Lievens na 65 jaar uitgewuifd bij Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist

Voorzitster Magda Lievens na 65 jaar uitgewuifd bij Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist

Geschreven op 18 juni 2024 om 07:26 door Mario De Wilde

Het voorbije weekend organiseerde het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in de Wim’s het jaarlijks zomerfeest met alle leden van de kring. Traditioneel werd er teruggeblikt op een druk toneelseizoen met ‘Foei, minister!’ in regie van Jean-Paul Lantsoght in december en ‘In de Miroir’ in regie van Marc Vandendriessche in maart met ook de viering van het zilveren toneeljubileum van Steve Poppe.

Magda Lievens nam na een carrière van 65 jaar in het toneel afscheid als voorzitster. Ze kreeg een staande ovatie en passende hulde. Ze kreeg de prijs Monument van de eeuw met een prachtig zelfportret geschilderd door kunstenaar-lid André Woussen. Ze ontving ook het Bloemboeket van de eeuw. Heel haar toneelcarrière werd ook nog eens belicht in het ludieke lied Viva viva viva Magda. Met anekdotes vanaf de souffleursbak toen ze nog kind was tot haar glansrol in Bernarda Alba en vele andere rollen en bestuurstaken.

Het volledige bestuur verkoos Yves Merlevede tot nieuwe voorzitter en Magda ontving de titel ‘ere-voorzitter KTKH’. Het bestuur bestaat verder uit Dirk Timmerman, Steve Poppe, Thomas Coolen, Janice Gryson en Dominiek Segaert. Zaakvoerders Anthony van der Hooft en echtgenote Sana van de Wim’s werden die avond ook passend bedankt en gevierd voor de jarenlange fijne samenwerking bij de organisatie van het zomerfeest.

Op 12, 13 en 14 december 2024 brengt het KTKH in het Cultuurcentrum Scharpoord de komedie ‘De tante van Charlie’ van Brandon Thomas in regie van Dominique Berten. (D.S.)

 

2 reacties

Van Houtte Philippe
Geschreven op 2024-06-20 09:41:15
Beste Magda, we hebben nog samen op het podium gestaan, je vediend de titel ere voorzitster te zijn en ik wens je nog vele jaren in goede gezondheid en geluk!!! Groetjes Philippe 🥰
Jeannine martony
Geschreven op 2024-06-19 12:00:04
Ere wie ere toekomt. Van harte Proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst. Liefs Jeannine

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.