Home > Vooruitzichten 2de speeldag Jupiler Pro League

Vooruitzichten 2de speeldag Jupiler Pro League

Geschreven op 30 juli 2021 om 08:35 door Geert Demuynck

Op de eerste speeldag was KV Oostende de enige verliezer van onze vijf West-Vlaamse ploegen in competitie. Het werd een droge 0-3 in de Diaz-arena tegen een uitgekookt Charleroi. Oostende versierde wel enkele kansen maar in het afmaken liep het verkeerd. Vrijdagavond staat er een aartsmoeilijke verplaatsing op het programma naar Genk, toch minstens een kandidaat voor play-off 1. Dreigt er een slechte start voor de kustboys?

Zulte-Waregem kon OHL in bedwang houden “aan den dreef” en keerde met 1 puntje terug naar huis na een fel bevochten 1-1. Nieuwkomer Van Aken kreeg twee gele kaarten en is er in de match tegen Standard niet bij. De buren uit Kortrijk daarentegen misten hun start niet en hielden met 2-0 de punten thuis tegen Seraing. Zondag 1 augustus wordt het andere koek want dan moeten de Kerels naar Antwerp dat weliswaar een 0-2 voorsprong nog uit handen gaf op het veld van Mechelen.

De succesvolste Brugse ploeg na speeldag 1 was Cercle dat Beerschot in twee tijden versloeg. Eerst was er de uitgeregende zaterdagnamiddag die na een kwartier in de tweede helft definitief werd afgeblazen. Het stond toen al 0-1 voor Cercle. In het vervolg op dinsdagavond kon Beerschot niets meer doen aan deze stand en ging Groen-Zwart naar huis met drie punten. Zaterdag ontvangt de vereniging OHL, een wedstrijd die alle kanten uitkan. Defensief zit het met het nieuwe centrale duo Senna Miangue en Utkus wel snor, enkel die eerste viel geblesseerd uit en werd vervangen door nieuwkomer Popovic die het ook niet onaardig deed. Enkel de voorlinie met Denkey valt nog een beetje magertjes uit en is het wachten op een witte raaf.

Over de match van Club zal nog lang geredetwist worden. Tegen Eupen werd pas in minuut 103 de gelijkmaker gescoord de De Ketelaere. Clement is ook niet gerust in de verplaatsing naar Union die Anderlecht een pandoering gaf. “Union zal heel gemotiveerd aan de start komen en onder leiding van Felice Mazzu kan het wel eens heel moeilijk worden voor ons”, stelt Clement. “Het zal zeker veel efficiënter moeten dan tegen Eupen.” Club kan ook niet aantreden in zijn sterkste opstelling. “Voor Hans Vanaken, Sobol en waarschijnlijk ook Simon Mignolet komt de wedstrijd nog te vroeg. Mignolet heeft wel de groepstrainingen aangevat deze week maar we gaan het stelselmatig opbouwen”, besluit hij.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.