Home > Vooruitzicht speeldag 7 Jupiler Pro League

Vooruitzicht speeldag 7 Jupiler Pro League

Geschreven op 10 september 2021 om 09:19 door Geert Demuynck

Dit weekend worden enkele interessante duels uitgevochten tussen de West-Vlaamse clubs. Beginnen doen we met Club Brugge dat KV Oostende reeds deze avond zal ontvangen op Jan Breydel.

Na de blamage op AA Gent verwacht coach Clement een duidelijk statement van zijn spelersgroep. “De spelersgroep is nog bezig met die laatste verloren competitiematch en ik voel dat er reactie zal komen”, aldus de coach. “Iedereen is gemotiveerd en dat was duidelijk te merken op training. We hadden dan misschien een veldslag verloren maar zeker nog niet de oorlog.”
Aanstaande woensdag komen Messi en Neymar op bezoek. “Met het oog op deze match zal ik zeker niet roteren en zal ik mijn sterkst mogelijk team opstellen tegen Oostende. Maar het is uitkijken hoe onze internationals terugkeren van hun interlandverplichtingen. Dat we in de komende weken zullen roteren, staat buiten kijf. In drie maanden tijd staan er maar liefst 24 wedstrijden op het programma.”

In die andere West-Vlaamse derby is het vooral uitkijken naar Cercle Brugge dat in de laatste drie matchen geen punt kon sprokkelen en naar een zestiende plaats in het klassement tuimelde. “We verloren drie maal met het kleinste verschil en werden nooit weggespeeld door onze tegenstander”, stelt Vanderhaeghen vast. “Maar vanaf nu moeten we onze momenten pakken, te beginnen bij Zulte Waregem. In onze oefenpot in Utrecht (verlies 3-1) zag ik een goede Kanouté die echter uitviel na een trap op zijn enkel. Sommige anderen hebben hun kans niet gegrepen en daar moet ik rekening mee houden. Spelers met de juiste ingesteldheid moeten zich geen zorgen maken.”

Kv Kortrijk trekt op bezoek naar OH Leuven en moet dat doen zonder zijn sterkhouder Timothy Derijck. De centrale verdediger sukkelt met zijn enkel en infiltraties brachten geen soulaas. Daarom moet hij onder het mes en zal hij mogelijks zes weken out zijn. “Het is inderdaad niet gemakkelijk om zo’n speler te vervangen”, zucht coach Luka Elsner. “We gaan de tering naar de nering moeten zetten en zoeken naar een oplossing. Misschien kan Vandendriessche een rijtje lager gaan spelen maar veel zal afhangen van het moment in de match.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.