Home > Vooruitzicht Club tegen PSG. Doelman Mignolet: “Ik heb al met 4-0 gewonnen van Messi”

Vooruitzicht Club tegen PSG. Doelman Mignolet: “Ik heb al met 4-0 gewonnen van Messi”

Geschreven op 14 september 2021 om 15:42 door Geert Demuynck

Deze voormiddag landde er een vliegtuig op het tarmac van Oostende met aan boord misschien wel de beste voorlijn ter wereld, deze van Paris Saint Germain. Morgenavond rond de klok van negen uur kan iedereen ze zien spelen maar deze namiddag blikten Simon Mignolet en Philippe Clement vooruit tijdens een druk bijgewoonde persconferentie op Jan Breydel.

Simon, hou je er rekening mee dat je wel eens veel werk zou kunnen hebben

Mignolet: Ik durf niet te zeggen hoeveel werk ik zal hebben, maar iedereen binnen de ploeg kijkt er naar uit om tegen de beste voorlijn ter wereld te spelen. Jan Breydel zal volgepakt zijn en dat speelt natuurlijk in onze kaart. We gaan onze huid duur verkopen maar de nul  houden zal een hele opgave zijn.

Is Messi voor jou de beste speler ter wereld ooit?

Mignolet: Als profvoetballer heb ik het grootste respect voor zijn prestaties. Als je zijn prijzenkast ziet, weet je dat hij heel dicht bij de nummer 1 van de wereld staat. Het is altijd leuk om je te meten met de besten ter wereld. Ik heb trouwens nog een kleine anekdote over Messi. Een aantal jaren geleden heb ik er reeds tegen gespeeld met Liverpool op Wembley en toen wonnen we met 4-0. Als dat geen goed voorteken is. (lacht)

Voor sommigen is deze match een eerste ontmoeting met de wereldsterren. Is er sprake van nervositeit

Clement: Ik kan niet in hun hoofden kijken maar ik denk niet dat er van nervositeit sprake is, nu toch niet. wel van opwinding. Voor ons is dit misschien wel de gemakkelijkste wedstrijd van het jaar. Wij kunnen er enkel bij winnen en hebben niets te verliezen.

Kan je al een tipje van de sluier lichten over uw tactiek?

Clement: Neen natuurlijk niet, dat doe ik nooit trouwens. Maar het is een feit dat we ons niet moeten gaan ingraven in onze zestien want dat is vragen om moeilijkheden en tegendoelpunten. Het zal voornamelijk heel belangrijk zijn om een sterke collectieve prestatie neer te zetten. We gaan samen moeten verdedigen en samen aanvallen. Enkel dan maken we een kans.

3 reacties

Geert Toussaint
Geschreven op 2021-09-14 18:09:01
Die 4-0 kan misschien wel zijn, maar Tottenham in die tijd is Brugge van vandaag nog niet, hé. Geert Toussaint. Middelkerke
Mettepenninghen Willy
Geschreven op 2021-09-14 18:06:15
Uitstekend kans voor Hans Vanaken om zich in de kijker te spelen en de harten van de Europese voetballiefhebber nog sneller te doen slaan. Eindelijk heeft hij eens tegenstand van zijn niveau in plaats van dat van het potstampeil in België. Mettepenninghen Willy
Paul Devroe
Geschreven op 2021-09-14 18:03:04
Ben Barcelona fan geworden sinds Messi zijn debuut daar maakte maar zeg hij is God niet hé, ben morgen zelfs niet aanwezig, ik alleen maar dat ons mannen een goede match spelen en vooral geen bang hebben van al die vetbetaalde spelers veel succes schatjes 4 Ever FCB

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.