Home > Voorstelling ‘Open Huis’ ontmoetingsplaats & fototentoonstelling ‘De burger uit Sint-Pieters’

Voorstelling ‘Open Huis’ ontmoetingsplaats & fototentoonstelling ‘De burger uit Sint-Pieters’

Geschreven op 10 november 2022 om 08:53 door Mario De Wilde

Gisteren was er de voorstelling ‘Open Huis’ ontmoetingsplaats & fototentoonstelling ‘De burger uit Sint-Pieters’. De projectsubsidie ’20 jaar Brugge 2002’ fungeerde als motor om leven te krijgen in dit woonhuis te midden van de Sint-Pietersmolenwijk. Schepen van cultuur Nico Blontrock : “ De projectsubsidie ‘20 jaar Brugge 2002’ werd hier uitgereikt omdat net deze wijk met Wijk-Up een belangrijke rol had in de programmatie buiten de stad van ‘Brugge 2002’. Nu werd er gekozen om een aantal kunstenaars te laten resideren in deze woning, met als doel via interactie met de buurt tot kunst te maken. Het was een heel ambitieuze doelstelling, waarbij we nu merken dat het niet evident is om organisaties en kunstenaars langdurig los te laten in een sociale woonwijk. Maar het kunstproject was zeker de motor om in het open huis een zekere dynamiek te krijgen. En er zijn twee grote kunstrealisaties gebeurd.

Peter Aspeslag gaf hier diverse workshops aan klassen uit de lagere school , een blijvend resultaat daarvan is hier op de bovenverdieping nog te zien. En met wat hulp van enkele buurtbewoners maakte hij hier in de woonkamer een wel erg mooi muurschilderij die naar de wasserette verwijst.

Fotograaf Sammy Roelant nam zo’n 80 portretfoto’s van mensen uit Sint-Pieters. Deze zijn nu tentoongesteld in De Zwiermeulen. Daarnaast werkt hij aan een reeks van beelden uit Sint-Pieters. Deze ronduit prachtige straatbeelden krijgen later een tentoonstelling in de wijk, maar we hopen om ze straks ook eens naar ‘de stad ‘ te brengen.

De Zwiermeulen is gelegen in de Kanunnik Loghestraat 8 te Sint-Pieters ( Sint-Pietersmolenwijk) en is open op dinsdag- en woensdagnamiddag. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij Vivendo, Cera, projectsubsidie 20 jaar Brugge 2002 en wordt gedragen door Covias, buurtwerk Sint-Pieters en vooral … de wijkbewoners. De Zwiermeulen is onderdeel van het concept Sint-Pieters Deelt, buurtwerk Sint-Pieters.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.