Home > Voormalige site Galloo op bedrijventerrein Konijnenbos in Gistel krijgt nieuwe invulling

Voormalige site Galloo op bedrijventerrein Konijnenbos in Gistel krijgt nieuwe invulling

Geschreven op 7 december 2021 om 10:38 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Gistel maakt samen met WVI werk van de opwaardering van het bedrijventerrein Konijnenbos. In een eerste fase krijgt de leegstaande site Galloo een nieuwe invulling. Vandaag worden de voormalige kantoren gebruikt als vaccinatiecentrum voor de inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg. Daarna zullen de gebouwen worden gesloopt. Recent kreeg de stad groen licht van de Vlaamse overheid voor de sloopsubsidies voor een bedrag van 480 000 EUR. Het bedrijventerrein Konijnenbos dateert van de jaren ’60 en huisvest vandaag zo’n 72 bedrijven. Het bedrijventerrein is dan ook aan opwaardering toe: de inrichting van het openbaar domein is verouderd, de stedenbouwkundige voorschriften zijn niet meer hedendaags en laten intensief ruimtegebruik niet altijd toe en er is leegstand. In opdracht van de stad kocht WVI midden 2019 de leegstaande site Galloo van ca. 3,2 ha aan.

Sloopsubsidies

“De vergunningen voor de sloop- en infrastructuurwerken werden afgeleverd”, zegt algemeen directeur Geert Sanders. “Ook de Vlaamse overheid ondersteunt dit project met een sloopsubsidie van 480 000 euro om de leegstand op bedrijventerreinen tegen te gaan. Momenteel wordt de  aanbesteding voor de sloopwerken voorbereid, zodat de bestaande bebouwing en verharding op de site in het voorjaar 2022 kan gesloopt worden. Aansluitend wordt het terrein gesaneerd om tenslotte in 2023 met de infrastructuurwerken van start te kunnen gaan. Zo wordt de site voorzien van een nieuwe wegtracé, zodat het terrein opnieuw opgesplitst kan worden in verschillende percelen.”

Nieuwe impulsen

“Wij zijn blij dat na jaren van langzame verloedering gestart kan worden met de reconversie van de site Galloo”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne. “Ook het bestuur wil de leegstand ombuigen naar ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. WVI beschikt als partner over een uitgebreide expertise in de reconversie van oude bedrijfsterreinen en -gebouwen naar professionele werklocaties.” De herinrichting van de site Galloo is de eerste stap van de effectieve herontwikkeling van het bedrijventerrein Konijnenbos. De stad heeft de ambitie om het historisch gegroeid bedrijventerrein een betere interne organisatie, duurzame uitstraling en natuurlijke inpassing in zijn omgeving te geven. In een volgende stap volgt de actualisatie van de stedenbouwkundige voorschriften en mits de nodige subsidies zal ook het openbaar domein een facelift krijgen. Zo worden momenteel de verschillende subsidiekanalen onderzocht.

Tijdelijke invulling

Vooraleer de gebouwen zullen worden gesloopt, worden ze momenteel ingezet als vaccinatiecentrum. De komende maanden zullen de 65-plussers van Gistel, Ichtegem en Oudenburg er hun derde prik tegen het coronavirus kunnen krijgen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.