Home > Voormalig zwembad Ter Leie in Wervik nog één keer open; niet voor zwemmers maar voor fotografen

Voormalig zwembad Ter Leie in Wervik nog één keer open; niet voor zwemmers maar voor fotografen

Geschreven op 27 oktober 2022 om 16:31 door Mario De Wilde

Bij de gemotiveerde beslissing tot sluiting en tot sloop van Zwembad Ter Leie nam het College van Burgemeester en Schepenen eveneens het engagement op zich om alle aspecten van het gebouw in kaart te brengen en te documenteren. Zo bewaren ze niet alleen een pak herinneringen voor het nageslacht, maar kunnen ze indien mogelijk ook in de fase van de heropbouw en de verdere ontwikkeling van Oosthove enkele karakteristieke elementen in de (ver)nieuwbouw integreren.

De komende maanden organiseert men enkele momenten waarop ze materiaal willen verzamelen. Tegelijkertijd moeten die momenten alle inwoners de kans geven om op een waardige manier afscheid te kunnen nemen van ‘hun’ zwembad. Men wil zoveel mogelijk informatie sprokkelen. Dat kan gaan van persoonlijke anekdotes, redderverhalen vanop de werkvloer, legendarische zwembadmomenten, herinneringen aan ‘leren zwemmen’, straffe cafetariaverhalen,… tot persoonlijk foto- en filmmateriaal, oude affiches en inkomtickets of misschien wel hier en daar een bijzonder verloren voorwerp. Meer info over hoe we dat allemaal aanpakken volgt binnenkort, maar voor de fotografen onder ons hebben we al onderstaand concreet voorstel.

Burgemeester: “We krijgen op onze diensten veel vragen binnen van (amateur-)fotografen die graag voor het gebouw verdwijnt nog eens een aantal zaken op de gevoelige plaat willen vastleggen. Om op die vraag in te gaan en als aanzet voor het verder verzamelen van documentatie over het zwembad organiseren we op donderdag 10 november tussen 16.00 en 19.00u een fotomoment.”

Via de webshop van Stad Wervik kunnen geïnteresseerde fotografen hiervoor intekenen: www.wervik.be/webshop
Er moet bij inschrijving gekozen worden voor een tijdsslot (16u00, 16u30, 17u00, 17u30, 18u00, 18u30). Per tijdsslot wordt, onder begeleiding van een toezichter, een groepje van 4 fotografen toegelaten in het zwembad. Tijdens dit bezoek zijn alle binnenruimtes van het zwembad toegankelijk voor de fotografen. Voor het fotograferen van de buitenkant van het zwembadgebouw moet je natuurlijk niet reserveren. Dat is steeds mogelijk.
Wie ingeschreven is, moet zich op het afgesproken tijdstip aanmelden bij de begeleider die de groepjes zal opwachten beneden aan het hellend vlak voor de ingang.

Inschrijven is volledig gratis. In ruil vragen we wel aan elke deelnemende fotograaf om ons een selectie van de genomen foto’s te bezorgen, zodat we deze kunnen toevoegen aan ons archief. De foto’s kunnen doorgestuurd worden naar vrijetijd@wervik.be.

Opgelet: omwille van veiligheidsredenen staat rond het eigenlijke bad een afsluiting. Deze mag niet overschreden worden. Iedereen dient zich steeds aan de instructies van de toezichter te houden.
We hopen om met dit initiatief alvast een antwoord te bieden aan de nood om op een waardevolle manier afscheid te nemen van het oude zwembad.

1 reactie

Bjorn leleu
Geschreven op 2022-11-03 09:22:08
Tof initiatief, Als Amateurfotograaf en fan van ons zwembad zal ik me zeker inschrijven!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.