Home > Voormalig politiecommissariaat Brugge maakt plaats voor renovatieproject ‘De Gendarmerie’

Voormalig politiecommissariaat Brugge maakt plaats voor renovatieproject ‘De Gendarmerie’

Geschreven op 4 oktober 2022 om 12:32 door Mario De Wilde

Op de hoek van de Sint-Pieterskaai en de Vaartstraat in Brugge zijn de afbraakwerken gestart van bijgebouwen van het oud politiecommissariaat. Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Hectaar, Immax Brugge en Immo Isera slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling en verkoop van dit project. Bij de voortdurende zoektocht naar bouwgrond en afbraakpanden botste Miguel Van den Bossche, verantwoordelijke van het aankoopteam van Hectaar, enkele jaren geleden op het pand en hield dit nauwgezet in het oog. Gecharmeerd door zijn looks en mogelijkheden werd het pand uitgewerkt tot Residentie De Gendarmerie.

Deze omvat een renovatie- en nieuwbouwgedeelte, de ideale combinatie van hedendaags comfort en authenticiteit. Er worden 4 casco handelspanden en 11 volledig afgewerkte appartementen met 2 of 3 slaapkamers gecreëerd.“We zijn vereerd dit uniek gebouw, die tevens is opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed, te renoveren en uit te werken tot De Gendarmerie. Het is een uitdagend project, waarbij we de historische achtergrond respecteren en wensen bij te dragen aan ‘Brugge die schone’,” benadrukken Louise Vandecappelle, commercieel verantwoordelijke en Miguel Van den Bossche, verantwoordelijk voor het aankoopteam van Hectaar.

Elk appartement beschikt over een ruim privaat terras met zicht op de rustgevende binnentuin of omliggende waterwegen die de stad Brugge typeren. In het licht van duurzaam en energiezuinig wonen worden alle entiteiten voorzien van een warmtepomp en/of zonnepanelen. Hectaar voorziet het project in de loop van 2025 af te werken. “Een belangrijk visueel aanwezig hoekpand langs de ring wordt zo met respect voor de historische elementen nieuwe leven ingeblazen. Ik ben ook blij dat de verwijzing naar het oorspronkelijke politiegebouw blijft want de nieuwe residentie zal ‘De Gendarmerie’ heten.”
vertelt Franky Demon, schepen van Ruimtelijke Ordening, Leefmilieu en Sport van stad Brugge en federaal parlementslid. Ontdek het project: https://residentiedegendarmerie.be/

1 reactie

Lut Desoete
Geschreven op 2022-10-05 12:18:16
Ik vind het doodjammer dat de naam 'gendarmerie' is gekozen voor dit mooie project. Er heeft namelijk nooit gendarmerie gehuisd in dit gebouw, wel lokale politie. 'het commissariaat' had een betere keuze geweest.... Zo is dit gebouw ook gekend door de lokale bevolking.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.