Home > Voor een wow-beleving in hartje Brugge: Jardin D’Hiver in de binnentuin van Oud Sint-Jan

Voor een wow-beleving in hartje Brugge: Jardin D’Hiver in de binnentuin van Oud Sint-Jan

Geschreven op 18 oktober 2023 om 13:45 door Mario De Wilde

Deze middag ontvouwden de ervaren Brugse horeca-ondernemers Pieterjan Opdebeeck en Pieter Buysse hun betoverende locatie waar straks een zeldzaam pop-up concept in hartje Brugge komt. Maak vanaf dinsdag 31 oktober 2023 kennis met Jardin D’Hiver. Onder het motto ‘An unusual way of dining’ worden vooral de setting en het concept fenomenaal. Acht idyllische en verwarmde serres, met elk plaats voor acht personen, garanderen een ultieme outdoor dining in een verborgen binnentuin, niet ver van de Brugse reitjes. Genietend van de rust en de sereniteit van deze locatie in Oud Sint-Jan, kan je hier dineren in een betoverend winters en feeëriek kader. Een avondje gastronomisch tafelen in deze uitzonderlijke setting met familie, vrienden of collega’s? Een serre voor jezelf en je gezelschap alleen? Dat kan! Vanaf zes personen is private dining mogelijk. En elke zondag kan je bij Jardin D’Hiver eveneens terecht voor een heerlijk, rijkelijke brunch vanaf 10 uur. Dan staat er een ‘Sunday’s Serre Brunch’ op het programma.

Photo STYN.be (c)

Photo STYN.be (c)

Deze binnentuin is zelfs bij Bruggelingen een totaal onbekende plek. De binnentuin wordt volledig omringd door de historische muren van het Middeleeuwse Sint-Janshospitaal en zal straks, met fakkels, vuurkorven en sfeerverlichting, zondermeer een grote eye-catcher worden. Als achtergrond houdt de magische Onze-Lieve-Vrouwkerke als een donkere Madonna de wacht. Centraal in de tuin komt er een outdoor keuken van waaruit de lekkerste gerechten geserveerd worden. Pieter Buysse speelde al lange tijd met het idee om met deze verborgen schatkamer iets te doen. Voor echte Bruggelingen wordt het straks een hele openbaring.

Voor deze pop-up culinaire beleving slaan de zaakvoerders Pieterjan en Pieter de handen in mekaar met de gepassioneerde en enthousiaste chef, Pawel Kwiatecki, zeker geen onbekende in de Brugse horeca. Met ruim 10 jaar ervaring als professionele chef-kok in locale topzaken en privécatering, vonden Pieterjan en Pieter in Pawel de perfecte match voor Jardin D’Hiver. Een uniek concept vraagt immers om een even aparte manier van koken. Beleef op deze uitzonderlijke hartverwarmende en exclusieve setting de kunst van het outdoor koken en proef de waanzinnige bereidingen op de Tiger Fire. En reken maar, je zal er sterretjes zien…

Op dinsdag 31 oktober opent pop-up restaurant Jardin D’Hiver de deuren vanaf 18 uur. Uitzonderlijk zal Lio’s, dat eveneens van beide bedenkers is, de hele week open zijn, maar daarna ook in november en december geopend zijn van donderdag t.e.m zondag van 18.00 tot 24.00 uur.

Concreet:

• Pop-up restaurant Jardin D’Hiver
• Opening: dinsdag 31 oktober
• November/december – van donderdag tem zondag (18u-00u) – Uitzonderlijk open de week van de herfstvakantie van 31 oktober tem 5 november.
• Adres: Zonnekemeers, site Oud Sint-Jan, 8000 Brugge (binnentuin, 1ste verdiep)
• www.jardin-dhiver.be
• Contact: info@jardin-dhiver.be – 0497/234598
• Instagram: jardin_dhiver_brugge
• Facebook: Jardin D’Hiver

1 reactie

Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-10-19 07:57:20
Een serre verwarmen in de winter...

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.