Home > Voor een vurig/romantisch etentje: het Valentijnmenu van Restaurant-Hotel De Eenhoorn in Oostburg (NL)

Voor een vurig/romantisch etentje: het Valentijnmenu van Restaurant-Hotel De Eenhoorn in Oostburg (NL)

Geschreven op 30 januari 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Valentijnsdag 14 februari, je houdt ervan of je houdt er niet van (al is het gelukkig slechts een kleine minderheid), maar een excuus om op die periode lekker en romantisch te gaan tafelen is toch altijd leuk? En ja, de liefde gaat nu vaak door de maag. Heel veel restaurants halen op die dag het beste in zich boven om de tortelduifjes een fantastische middag of avond te bezorgen. En zoek je nog ideeën? In Het Nieuws van West-Vlaanderen geven we jullie elke ochtend een hartverwarmende/blozende/vlammende/liefdevolle tip.

Hoera voor Peter en Patricia met 40 jaar Restaurant-Hotel Eenhoorn in Oostburg (NL): speciaal Valentijns jubileumarrangement voor 40 euro

Chef-kok en gastheer Peter viert dit jaar het feit dat hij veertig jaar achter het fornuis staat van hun populair Restaurant-Hotel Eenhoorn in hartje Oostburg, even voorbij de Nederlandse grens. De Eenhoorn bestaat al sinds 1958, eerst nog van z’n vader. Peter en Patricia hebben samen zeven jaar geleden De Eenhoorn gekocht en de zaak loopt fantastisch met heel veel leuke reacties. In zijn ‘heiligdom’ worden de gerechten door chef Peter in hun meest pure vorm bereid. De ambachtelijke aardappelschiller staat als symboliek: alle frieten worden immers nog door Peter zelf ter plekke gesneden. De vele potten en pannen wachten op de chef ‘pur sang’ om culinair vuurwerk te maken. Aan poedertjes, voorverpakte smaakversterkers en sauzen heeft Peter trouwens een gruwelijke hekel. Puurheid overheerst in alles. Moet je zijn intense ossenstaartsoep, de krokant gebakken ganzenlever met oude port, gebakken roggevleugel met kappertjes en de vele over-the-top schelp- en schaaldieren eens proeven. Het homarium in het restaurant verwijst naar de versheid van deze Zeeuwse zilte zaligheden. Streekproducten krijgen vaak een ereplaats in de à la carte gerechten, maar ook in de altijd wisselende meerkeuzemenu’s.

In het restaurant is er plaats voor zo’n 50 gasten. Ook hier zit alles hartstikke goed in elkaar. Door de opstelling van de met linnen gedekte tafels en stoelen is er steeds voldoende ruimte tussen de gasten. Stemmige achtergrondmuziek en de grote verscheidenheid van restaurantbezoekers is er altijd een gezellige ambiance aanwezig. De barokke hoekjes geven een knusse indruk, hier is doordacht aan het interieur gewerkt. Gastvrouw Patricia zal u vrijblijvend graag de specialiteiten, menu’s en dranken/wijn. Hebt u speciale suggesties of wensen, dan mag u die probleemloos doorgeven. Om maar te zeggen: bijzondere gerechten verdienen een bijzondere bediening en dat is in De Eenhoorn een garantie…

Nog tot en met einde februari 2024 bieden ze een speciale suggestiemenu aan voor amper 40 euro. Heerlijk zo met z’n tweetjes genieten van al dat lekkers voor die wel heel speciale prijs. En wil je alles verlengen met een overnachting, dan betaal je 160 euro, nog een vorstelijk jubileumontbijt er nog aan toe. Wie onvergetelijke Valentijnmomenten wil vereeuwigen, zet Restaurant-Hotel Eenhoorn in (jawel) rood in z’n agenda.

Restaurant-Hotel Markt 1, 4501 CJ Oostburg (NL), Tel. +32 (0)117 452728, www.eenhoornoostburg.nl

 

4 reacties

Marc Colpaert
Geschreven op 2024-01-31 13:29:34
Voor Peter en Patricia voorzie ik volgend seizoen enkele struikjes Rose of Hope om op het terras te planten De Eenhoorn is een monument
Lucien De Backer
Geschreven op 2024-01-30 12:37:39
Iedereen zijn meug, David. Je kan moeilijk appelen met citroenen vergelijken als klopt het inderdaad wel dat sommig personeel in België wel heel erg op citroenen lijken. Lucien De Backer, Brugge
Daan Serlet.
Geschreven op 2024-01-30 09:37:42
Dat klopt. We kennen er zo nog wel een paar uit de regio, al is het hier in het Knokse toch ook niet mis. Ik wist niet dat je er ook kon overnachten. Altijd een leuk idee natuurlijk tijdens deze dagen en je mag op die manier ietsje meer drinken aan tafel. Daan Serlet.
Valerie Vanderschommen. Oostende
Geschreven op 2024-01-30 09:32:24
Als men denkt dat de gastronomie in België lekkerder is dan in Holland, moet je zeker eens in de Eenhoorn gaan eten. Heel lekker en goedkoper dan in Vlaanderen en vooral de vriendelijkheid is er ongelooflijk. We zijn er zelf vorige zomer geweest en dat is ons met zijn viertjes heel goed meegevallen. Ik zou het iedereen aanraden. Valerie Vanderschommen. Oostende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.