Volwassenenonderwijs MIRAS viert 25 jaar opleiding Hotelbedrijf in Brugge
Afgelopen vrijdag stond het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS stil bij een bijzondere mijlpaal: het 25-jarig bestaan van de opleiding Kok & Kelner (Hotelbedrijf) in Brugge. Wat in 1998 begon als een pioniersopleiding binnen het volwassenenonderwijs van Spermalie, is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Vlaanderen. Later richtten ook de hotelscholen Ter Duinen (Koksijde) en Vitant (Antwerpen) de opleiding in.
De voltijdse jaaropleiding Hotelbedrijf biedt cursisten een intensief programma waarin ze worden opgeleid tot experts in de keuken, zaal en drankkennis. Talrijke afgestudeerden zetten inmiddels hun eigen zaak op, een bewijs van de praktijkgerichte aanpak en het hoge niveau van de opleiding.
De afdelingen volwassenenonderwijs van zowel Spermalie als Ter Duinen zijn onderdeel van cvo MIRAS. De cursisten van beide campussen stonden, onder leiding van hun leerkrachten, in voor keuken en bediening op deze feestelijke avond. Het gastronomische menu werd verzorgd door Wouter Willems (chef van De Mess) en Niek Ducheyne (chef van Atelier Niek Ducheyne), beiden alumni van de Brugse opleiding.