Home > Volop smullen van de Erasmustaart bij Maerlant Atheneum in Blankenberge

Volop smullen van de Erasmustaart bij Maerlant Atheneum in Blankenberge

Geschreven op 14 oktober 2022 om 14:02 door Mario De Wilde

Gisteren kwam een delegatie van Erasmus/Epos bij Maerlant Atheneum in Blankenbere een taart afleveren omdat !mpact scholengroep een mooi felicitatiefilmpje had gemaakt voor ’35 jaar Erasmusuitwisseling’ en ’15 jaar Epos’. Bij Maerlant Atheneum zet men stevig in op internationale uitwisseling. De directeur, Jurgen Balbaert zegt daarover: ‘Vorig jaar stuurde het Maerlant Atheneum alle leerlingen 3de graad op een Europese ervaring. 126 leerlingen op het zelfde moment waren weg van huis. Erasmus+ wordt vandaag 35 jaar en alle leerlingen en leraren kregen gratis verjaardagstaart van Epos op onze school.

Vandaag kondigden we voor onze leerlingen ook de projecten aan voor dit schooljaar. Ze kunnen nu allemaal intekenen op die projecten. Iedereen zal uitgenodigd worden op een heuse sollicitatie. Niemand is verplicht, maar we nemen graag alle 6dejaars mee op een project. De leerlingen reageerden enthousiast op de nieuwe projecten.

6A wisselt uit met een Lycée uit Porto-Vechhio (Corsica-Fr) (2 x8 dagen)
6STW & 6Vz gaat op Erasmus+stage naar Malta (17 dagen)
6TSO Sport en BI gaat op Erasmus+stage naar Curaçao (Nederland) (17 dagen)
7Immo gaat naar Portugal (vakantieverblijven verhuren en verlopen) (17 dagen)

Alle projecten worden betaald door de Europese Unie via het Erasmus+ project. Onze school wil op die manier echt inzetten op gelijke kansen voor alle leerlingen om internationale ervaring en wil iedereen de kans bieden om contacten te leggen in Europa.’

Ook de andere scholen van scholengroep Impact! hebben heel wat Europese projecten lopen.Leerlingen kwamen vorig jaar na de eerste editie terug als meer volgroeide, sterkere, jonge mensen met een open vizier op de wereld en de toekomst.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.