Home > Volop aspergetijd en Boerderij Spitsbroek levert ze recht van de akker op je bord

Volop aspergetijd en Boerderij Spitsbroek levert ze recht van de akker op je bord

Geschreven op 6 april 2020 om 16:47 door Mario De Wilde

Veel West-Vlamingen weten ieder jaar de weg te vinden naar aspergeboerderij Spitsbroek in Eede, vlak voorbij de Nederlandse grens. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk voor de meeste vaste klanten uit Vlaanderen. De grens is afgesloten en mogelijk kan dat nog enkele weken duren. Daarom leveren zij nu hun producten aan huis in gans  Oost- en West -Vlaanderen. Vers gestoken asperges worden de zelfde dag nog aan huis geleverd door boer Ronald Dikker. Mogelijk leveren ze ook alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd zoals bijbepaste aardappelen, saus, zalm of hesp. Een mooie tip voor deze paasperiode wanneer de asperges echt op hun best zijn.

Voor al de Belgische klanten is er een webshop beschikbaar: www.winkel.spitsbroek.nl

Het bedrijf werkt volgens een schema. Uiteraard leveren we ook in de niet vermelde deelgemeentes.
-Maandag: Maldegem, Damme, Moerkerke, Sijsele, Adegem, Middelburg, Sint-Laureins
-Dinsdag: Eeklo, Lembeke, Kaprijke, Waarschoot
-Woensdag: Knokke, Knokke-Heist, Hoeke, Ramskapelle, Heist-aan-zee
-Donderdag: Gent, Sint-Amandsberg, Wondelgem, Ledeberg, Mariakerke, Evergem, Gentbrugge, Oostakker, Drongen, Destelbergen
-Vrijdag: Brugge, Sint-Andries, Meetkerke, Koolkerke, Sint-Kruis, Sint-Michiels, Assebroek, Dudzele, Zuienkerke, Oostkamp
-Zaterdag: Aalter, Lotenhulle, Bellem, Poeke, Ruiselede, Knesselare, Oedelem, Beernem

Je kan ook een vraag en/of suggestie sturen naar info@spitsbroek.nl

5 reacties

Familie Gheysen, Oostkamp
Geschreven op 2020-04-07 13:08:21
Grote Bewondering voor deze ondernemers. Normaal gaan we altijd in de lente ergens asperges eten in enkele restaurants in Vlaanderen en even over de grens maar met dit nieuws worden we niet in de steek gelaten. Komend weekeinde geef ik mijn bestelling zeker door. Familie Gheysen, Oostkamp
Tiny Maenhout
Geschreven op 2020-04-07 12:08:29
Wij halen ieder jaar asperges bij deze jonge ondernemers. Het zijn asperges van uitstekende kwaliteit. Wij zijn dan ook blij met de tip en de mogelijkheid die wordt geboden om de asperges nu te laten bezorgen zodat wij de komende weken ondanks de grensversperringen alsnog kunnen genieten van deze bijzondere gezonde groente. Bestelling voor dit goud uit de grond wordt spoedig geplaatst.
Sigrid Verhesselt
Geschreven op 2020-04-06 17:24:24
Ook hoera voor alle telers en boeren! Wat wij vanuit onze zetel in de huiskamer kunnen doen, is in deze tijden breken met een aantal vastgeroeste gewoontes door bijv. altijd maar voor grote winkelketens te gaan, en vaker een keuze te maken voor de lokale bedrijven bij wie het water aan de lippen staat. De overheid heeft noodpakketten in het leven geroepen, met compensatieregelingen en belastinguitstel, maar die zullen niet voor iedereen toereikend zijn. In iedere gemeente, van het westen tot het oosten, hechten de inwoners groot belang aan hun eigen identiteit. Die wordt mede bepaald door de uitstraling van een centrum. Het is doodzonde als we straks te maken krijgen met stadscentra die veranderd zijn in halve spooksteden. Natuurlijk kan niemand in zijn eentje deze dreiging in de kiem smoren. En veel mensen hebben zelf ook financiële moeilijkheden. Maar waar het kan, moeten we ons ontfermen over de lokale telers en ondernemers die ook zwarte weken beleven. Het is een misvatting om te denken dat zij op een berg met geld zouden zitten. Het tegendeel is vaker waar. Let ook een beetje op hen. Sigrid
Etienne Degens
Geschreven op 2020-04-06 16:56:34
Beste redactie. Ik wist niet dat ze ook bij ons konden leveren. Is wel fantastisch nieuws natuurlijk. Niets verser dan rechtstreeks. Een bestelling wacht zeker. Kan je ze lang bewaren? Etienne Degens
Freddy Jacquemyn
Geschreven op 2020-04-06 16:52:54
Wow, past perfect tussen al dat andere goede nieuws. Daar is het goud uit de grond. Ben blij dat het nu ook geleverd wordt. Chapeau ook voor de weerbaarheid en het enthousiasme van onze ondernemers en landbouwers. Vooral bij het telen van asperges vraagt het werk geduld en passie. Ik zag er enkele maanden terug nog een documentaire over op televisie en dat werk ging echt mijn petje te boven. Dus nogmaals: chapeau. Heb de tip intussen al doorgegeven aan mijn vrouwtje. Ik ga er zeker nog eens aan denken wanneer ze komend weekeinde op mijn bord liggen. Alvast dank voor de tip. Freddy Jacquemyn.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.