Home > VolleybalKollektief Torhout (meer dan 250 leden) krijgt erkenning als jeugdvriendelijke volleybalclub

VolleybalKollektief Torhout (meer dan 250 leden) krijgt erkenning als jeugdvriendelijke volleybalclub

Geschreven op 15 november 2022 om 08:20 door Mario De Wilde

Al meer dan 40 jaar is VKt (VolleybalKollektief Torhout) een begrip in sportief Torhout. Met meer dan 250 leden, verdeeld over vijf seniorenploegen, twaalf meisjesploegen, drie recreantenploegen en een volleybalschool (i.s.m. Rembert Torhout) voor jongens en meisjes die van de sport willen proeven al vanaf het 3de kleuter. VKt biedt een uitgebreid aanbod voor alle leeftijden en interesses waardoor het haar naam ‘collectief’ alle eer aan doet. In de afgelopen weken behaalde de volleybalvereniging het basislabel uitgereikt door Volley Vlaanderen. Een erkenning voor de kwaliteitsvolle jeugdopleiding die wordt aangeboden. Het project gesteund door Sport Vlaanderen heeft als doel de kwaliteit van de jeugdwerking in de volleybalclubs te verhogen. Op die manier hopen ze steeds meer kinderen en jongeren overtuigen om zich bij een volleybalclub aan te sluiten.

Een basislabel wordt niet zomaar toegekend. De club moet voldoen aan verschillende criteria, die elk afzonderlijk worden geëvalueerd. VKt behaalde maar liefst vier erkenningen:

• Jeugdvriendelijke Volleybalclub
Via verschillende criteria (jeugdbeleidsplan, aanbod, balgewenningsschool, …) kan de club
aantonen dat ze een kwaliteitsvolle en een jeugdvriendelijke werking heeft.

• Talentenlabel
Om deze erkenning toegekend te krijgen moet de club structureel extra inspanningen leveren om het clubtalent de noodzakelijk omkadering te bieden. Hiervoor moet aan alle voorwaarden worden voldaan: voldoende gediplomeerde trainers, bijscholingen, evaluatiemomenten, enz.

• Volley4All-label
Het behalen van dit label bevestigt het brede aanbod voor alle leden, van de allerjongsten tot en met de ouders en dat voor alle spelniveaus.

• Beachlabel
Clubs die structureel beachtrainingen aanbieden, een beachcoördinator in de club hebben en een jeugdbeachevenement organiseren, komen in aanmerking voor dit label. Een extra aanvulling van het aanbod en extra mogelijkheid om het talent optimaal te ontwikkelen.

SOCIALE ROL VKt
VKt biedt niet enkel kwaliteitsvolle, jeugdvriendelijke sportmogelijkheden, maar vervult in Torhout ook een belangrijke gemeenschapsrol. De volleybalvereniging brengt mensen samen om van de sport te genieten en zorgt zo voor een extra sociale cohesie, des te meer dankzij de diverse activiteiten georganiseerd door de talloze vrijwilligers en het bestuur.

Afgelopen zaterdag was er de jaarlijkse ‘grootoudernamiddag’ en speelden alle VKt-ploegen een thuismatch en konden de aanwezigen genieten van een verse pannenkoek met koffie. Een gezellige namiddag waar volley centraal stond en waarbij sympathisanten een duit konden bijdragen aan de kas van de vereniging die volledig op vrijwilligers draait. De grootoudernamiddag was een groot succes. Een zinderende sporthal en een mooie extra voor de kas van de jeugdwerking van VKt dankzij de pannenkoekenverkoop. Een feestelijke dag voor de oranje vereniging.

Foto van bestuur: vlnr: Paul Vanthournout, Pascale Marichal, Anja Vanlerberghe, Carla Desimpelaere, Philip Maertens, Hans Winne, Norbert Landuyt en Dominiek Vandenabeele.. Onderste rij: Geert Coens en Eric Verhaeghe

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.