Home > Volleybalcompetitie kent zijn vervolg

Volleybalcompetitie kent zijn vervolg

Geschreven op 19 februari 2022 om 10:33 door Geert Demuynck

Op de vergadering van de Raad van Bestuur van Volley West-Vlaanderen werden diverse maatregelen getroffen in verband met het verdere verloop van de competitie 2021-2022. Er wordt daarbij gestreefd om alle door corona uitgestelde wedstrijden toch nog te laten plaats vinden.

Competitieleider Eddy Degrave stelde wel vast dat de meeste ploegen tegen het einde van de competitie al hun wedstrijden gespeeld willen zien. “Maar ik ben er mij van bewust dat in die stilaan onoverzichtelijke puzzel geen plaats meer zal gevonden worden om alle wedstrijden te spelen. Het is niet alleen een vrij plaatsje in het rooster waar we moeten rekening mee houden, ook de infrastructuur moet beschikbaar zijn. Daarom hebben we een paar maatregelen moeten nemen”, klinkt het bij de competitieleider

  1. Vanaf 21 februari worden er geen wedstijden meer uitgesteld door covidbesmettingen of quarantaines. In onderling overleg kunnen wedstrijden wel nog uitgesteld worden
  2. Alle uitgestelde wedstrijden moeten een nieuwe datum krijgen voor 15 maart. Indien beide ploegen de wedstrijd niet wensen te spelen, wordt er een 0-0 genoteerd en krijgt niemand punten.
  3. Reservewedstrijden mogen geannuleerd worden als de matchen doorgaan tijdens de week of als er twee wedstrijden in één weekend gepland staan.
  4. De competitie in de Promoreeksen eindigt normaliter zoals voorzien het weekend van 23-24 april. Er kan uitzonderlijk voor de reeksen Promo 2, Promo 3 en Promo 4 een bijkomend weekend nog gespeeld worden.
  5. Dezelfde regeling geldt ook voor de jeugdcompetitie al vervalt daar de uitwijkmogelijkheid met een extra weekend op 30 april-1 mei.

“Hierbij willen we ook nog benadrukken dat de modaliteiten tussen het dalen en stijgen behouden blijven”, stelt Degrave. “De kampioenen van Promo 1 Heren stijgen naar Derde Nationale en de tweede geklasseerde is deelnemer aan de nationale eindronde, een tornooi met acht ploegen op 30 april waarbij eventuele bijkomende stijgers aangeduid kunnen worden. Bij de dames zijn zowel de nummer 1 als de nummer 2 verplichte stijgers naar derde nationale. De derde zal deelnemen aan de nationale eindronde voor de bijkomende stijger.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.